Left Right
scrollTop top

Wie is Flo Windey in ‘De Slimste Mens ter Wereld’ en waar kan je haar van kennen?


Flo Windey DSMTW
© Play4

We krijgen in De Slimste Mens ter Wereld nog maar zeven nieuwe gezichten te zien voor het tijd is voor de finaleweken. Vanavond is het de beurt aan Flo Windey. Ze is met haar 26 jaar een van de jongere deelnemers, maar heeft al heel wat verwezenlijkt. Dit is waar je haar van kan kennen.

Anthony Nti en Esther Nwanu krijgen vandaag het gezelschap van Flo Windey in De Slimste Mens ter Wereld. Je kan haar kennen van Studio Brussel, de online reeksen Flowjob, Club Flo en Faqda of gewoon van haar populaire accounts op sociale media.

Flo Windey

Flo Windey werd voor het eerst bekend toen ze in 2015 een wedstrijd won op Studio Brussel. Daardoor mocht ze tijdens de blokperiode 24 uur lang het Snapchat-account van de radiozender overnemen. Haar filmpjes waren razend populair, waardoor Studio Brussel haar ook later inschakelde. Zo bracht ze verslag uit vanop de festivals en werd ze later ook het gezicht van #FokDeBlok van de zender.

In 2019 kreeg Flo haar eigen online reeks Flowjob. Daarin sprak ze met verschillende bv’s over seks. De video’s werden een groot succes en kregen honderdduizenden views. Daardoor volgde er ook een tweede seizoen. In 2020 maakte ze de overstap van YouTube naar het televisiescherm en kreeg ze haar eigen talkshow op VTM2, Club Flo. Daarin ging het opnieuw over onderwerpen die voor velen taboe zijn, zoals seks en drugs. Later volgde ook Club Flo Doc met buitenlandse reportages.

Daarna presenteerde Flo het programma Faqda van Studio Brussel. Dit is opnieuw een online reeks waarin ze de vragen stelt “die niemand durft te stellen”. De reeks is te bekijken via VRT NU. Flo Windey won begin dit jaar de prijs voor Beste Explainer op de eerste uitreiking van de Jamies, de prijzen voor de beste Vlaamse online videomakers.

Kan Flo Windey De Slimste Mens ter Wereld worden?

In De Slimste Mens ter Wereld zullen de vragen voor één keer niet gesteld worden door Flo Windey. Deelnemers die bij de radio werken, schoppen het meestal ver in de quiz en Flo heeft nog een extra voordeel. Zo kreeg ze de boekjes van haar Studio Brussel-collega Michèle Cuvelier, waarmee zij zich voorbereide op haar deelname in 2018. En die boekjes waren een succes want Michèle werd uiteindelijk derde in de finale van De Slimste Mens ter Wereld. Zal Flo het even goed of zelfs beter doen?

Bekijk hier het voorinterview met Flo Windey.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…