Left Right
scrollTop top

Wie is Esther Nwanu in ‘De Slimste Mens ter Wereld’ en waar kan je haar van kennen?


Esther Nwanu DSMTW
© Play4

Vanavond krijgen regisseurs Jeroen Perceval en Anthony Nti in De Slimste Mens ter Wereld het gezelschap van iemand die nog geen film gemaakt heeft. Het gaat om radiostem Esther Nwanu. Dit is waar je haar van kan kennen.

De Slimste Mens ter Wereld zet vanavond z’n laatste twee weken voor de finaleweken in. We zullen dus nog maar acht nieuwe deelnemers te zien krijgen. De eerste daarvan heb je misschien nog niet gezien, maar de kans is groot dat je haar wel al hebt gehoord. Esther Nwanu is namelijk een van de radiostemmen van MNM.

MNM

Esther is nog maar 23 jaar oud, maar is al sinds augustus vorig jaar te horen op MNM. Daar presenteerde ze eerst het avondblok MNM Late Night. Dit jaar was ze tijdens de blokperiode ook een van de presentatoren van Marathonradio op de zender, terwijl ze eigenlijk ook zelf nog bezig was met haar opleiding Communicatiewetenschappen aan de KU Leuven, die ze combineerde met een postgraduaat “Digital content creation”.

Ondertussen is ze al enkele maanden afgestudeerd en kan ze zich dus volledig storten op haar job bij de radio. Op dit moment presenteert Esther Nwanu samen met Brahim MNM R&Beats. Dat programma focust zich, zoals je van de naam wel al kan raden, op R&B en hiphop en is elke donderdag van 20 tot 22 uur te horen op MNM.

Kan Esther Nwanu De Slimste Mens ter Wereld worden?

Radiopresentatoren doen het doorgaans goed in De Slimste Mens ter Wereld. Zo zijn twee van de laatste vier winnaars, Peter Van de Veire en Xavier Taveirne radiopresentator en ook de meest recente winnaar Catherine Van Eylen begon haar carrière bij de radio. Ook andere ex-winnaars Steven Van Herreweghe, Freek Braeckman en Gilles De Coster waren eerst radiopresentator voor het grote publiek ze op televisie leerde kennen.

Erik Van Looy verklapt alvast dat Esther indruk maakte bij de test voor haar deelname. “Je ziet haar nadenken. Je ziet haar heel veel nadenken en dan iets zeggen.” Dat talent is natuurlijk wel een beetje dubbel in De Slimste Mens, want nadenken, kost seconden. Haar zwakke plek is sport, dus daar hoopt ze alvast weinig of geen vragen over te krijgen. Of Esther erin slaagt om de perfecte balans te vinden tussen nadenken en snel genoeg antwoorden, komen we vanaf vanavond te weten in De Slimste Mens ter Wereld.

Bekijk hier het voorinterview met Esther Nwanu:

Esther heeft er duidelijk zin in:

De Slimste Mens ter Wereld is elke maandag tot donderdag rond 21.35 uur te zien op Play4 en online op GoPlay.be.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…