Wie is Jeroen Perceval uit ‘De Slimste Mens ter Wereld en waar kan je hem van kennen?

Vanavond krijgen Merol en Dena Vahdani in De Slimste Mens ter Wereld het gezelschap van een Vlaamse acteur en regisseur. En het is niet de eerste de beste, want Jeroen Perceval schitterde al in heel wat verschillende Vlaamse topreeksen en -films. Ook zijn regiedebuut Dealer lijkt een succes te worden. Dit is waar je Jeroen Perceval van kan kennen.

Eigenlijk ging Jeroen Perceval al in het seizoen van De Slimste Mens ter Wereld van vorig jaar te zien zijn, maar moest toen door persoonlijke redenen vervangen worden. Dit jaar is hij wel van de partij.

Jeroen Perceval

Jeroen Perceval is voornamelijk acteur. Zijn eerste rol was die van Frederic in Dagen Zonder Lief van regisseur Felix Van Groeningen uit 2007. Later was hij ook te zien als Diederik Maes in Rundskop (2011) en Dave in D’Ardennen (2015).

Maar ook op het kleine scherm was Jeroen al in heel wat producties te zien. Daarbij kan je hem vooral kennen als Thomas De Geest uit Tabula Rasa (2017) of Arne Michiels uit De Dag (2018). Verder speelde hij ook in 13 Geboden, Over Water, De Bende van Jan de Lichte en Fair Trade.

Daarnaast is Jeroen ook rapper onder het alter ego kRaMer. Hij rapt daarbij in het Nederlands. Beluister hieronder een van z’n nummers.

Dealer

In het verleden regisseerde Jeroen Perceval al verschillende kortfilms. Maar dit jaar kwam zijn eerste langspeelfilm Dealer in de zalen. Die film werd enorm gesmaakt door de filmcritici en het publiek. Dealer vertelt het verhaal van de 14-jarige drugsdealer Johnny (Sverre Rous). Hij verblijft op weekdagen in een tehuis, maar gaat in het weekend nog naar huis. Maar wanneer hij thuis niet langer welkom is, gaat hij in het weekend logeren bij een van z’n klanten: de bekende acteur Antony (Ben Segers).

Dealer verscheen op 10 november in de bioscoop en werd dus al door heel wat mensen bekeken. Deze zijn er over het algemeen over eens dat het een ijzersterk regiedebuut is dat smaakt naar meer.

Bekijk hier de trailer voor Dealer:

Kan Jeroen Perceval De Slimste Mens ter Wereld worden?

Jeroen heeft natuurlijk als voordeel dat hij eigenlijk al vorig jaar ging meedoen en dus dubbel zoveel voorbereidingstijd had als de andere kandidaten. De acteur houdt het zelf in het midden. “Ik denk dat ik best intelligent ben, maar ik weet niet of ik zo slim ben.”

In de afgelopen twee jaar heeft Jeroen wel geprobeerd om zijn algemene kennis bij te schaven. “En ik denk dat ik één keer met de app heb gespeeld.” We kunnen dus niet spreken van een heel uitgebreide voorbereiding. Al kunnen we dat natuurlijk begrijpen aangezien Jeroen druk aan het werk was voor zijn filmdebuut.

De Slimste Mens ter Wereld is elke maandag tot donderdag rond 21.35 uur te zien op Play4 en GoPlay.be.

Meer
Lees meer...