Wie is Dena Vahdani in ‘De Slimste Mens ter Wereld’ en waar kan je haar van kennen?

Dena Vahdani is vanavond de nieuwkomer in De Slimste Mens ter Wereld. De comédienne met Iraanse roots is misschien een van de minder bekende namen van dit seizoen, maar in Brussel en Wallonië is dat helemaal anders. Dit is waar jij haar al van kan kennen.

Gisteren moest Arjen Lubach na een indrukwekkende reeks afleveringen De Slimste Mens ter Wereld verlaten. Zijn plaats wordt vanavond ingenomen door de comédienne Dena Vahdani. Zij zal het opnemen tegen Merol, die al aan haar achtste aflevering toe is, en Glints, die na zijn overwinning gisteren voor de tweede keer te zien is.

Dena Vahdani

De nieuwe uitdager van De Slimste Mens ter Wereld is de comédienne Dena Vahdani. Haar roots liggen in Iran, maar ze is een rasechte Brusselse. Eerder dit jaar verscheen haar eigen talkshow Le Moment Dena op Proximus Pickx+. Daarin ontving ze elke aflevering twee gasten met wie ze in dialoog gaat. Voorlopig bestaat Le Moment Dena uit één seizoen van twaalf afleveringen, maar het tweede seizoen werd al bevestigd. Daarnaast had Dena ook een tweewekelijkse humoristische rubriek op de Brusselse radiozender Bruzz.

Maar Dena is vooral comédienne. Daarmee won ze al verschillende prijzen. Haar nieuwste zaalshow Dena Princesse Guerrière, een knipoog naar Xena, bracht haar al tot in Genève in Zwitserland. In de show heeft ze aandacht voor haar identiteit als Belgische, Perzische én lesbische vrouw. Binnenkort zal Dena deze show ook eenmalig in het Nederlands brengen. Op 19 december staat ze met Dena Warrior Princess in zaal Arenberg in Antwerpen. Tickets voor de show zijn nog steeds te koop via de website van Arenberg.

Kan Dena Vahdani De Slimste Mens ter Wereld worden?

Dena’s vrienden en familieleden geloven sterk dat Dena De Slimste Mens ter Wereld kan worden. Zelf wil ze daar liever niet over nadenken. “Ik leef heel hard in het nu. Dus ik kan niet denken over wat er straks gebeurt. Het wordt spannend.”

Veel overtuigingskracht moest Erik Van Looy alvast niet gebruiken om Dena te overhalen om deel te nemen. “Mijn schoonvader is fan van deze show dus ik dacht als ik ooit deelneem, gaat dat hem nog meer overtuigen dat ik een leuke persoon ben voor zijn dochter.” Ter voorbereiding kocht Dena een Humo met ‘Erik Van Looy’ op de cover, maar dat bleek uiteindelijk Rudy Vranckx te zijn. Hopelijk zal ze de quizmaster vanavond wél herkennen.

Bekijk hier het voorinterview van Dena Vahdani:

De Slimste Mens ter Wereld is elke maandag tot donderdag rond 21.35 uur te zien op Play4 en GoPlay.be.

Meer
Lees meer...