‘Fornite’ ligt plat: is het zwarte gat de aanloop naar een nieuw hoofdstuk?

Fortnite Zwart Gat
Twitter/@FortniteGame

Fortnite-spelers zijn door het dolle heen. De game werd helemaal opgeslorpt in een zwart gat, dat via sociale media aangekondigd werd als “het einde”. Veel fans zijn ervan overtuigd dat het “einde” eigenlijk een nieuw begin is: de start van een nieuw hoofdstuk in het spel!

Sinds zondagavond acht uur (onze tijd) kan niemand nog Fortnite spelen. Het enige wat er nog te zien is, is een groot zwart gat, dat alles opgeslorpt heeft. Er wordt verondersteld dat er een nieuw seizoen van de game beschikbaar zal zijn eens die opnieuw werkt.

Flikkerend zwart gat

Fortnite-spelers kunnen op dit moment maar weinig doen, behalve naar het zwarte gat staren. Het is wel duidelijk dat er activiteit is in de game, want het gat flikkert af en toe eens op.

Er deden al een tijdje geruchten de ronde over een nieuw seizoen in het spel, het elfde al. En Epic Games, de maker van Fortnite, heeft de gewoonte om die op een spectaculaire manier in het spel te verwerken. Is de black out de aanloop naar het nieuwe seizoen?

Alle kanalen leeggehaald

De Twitter-pagina van Fortnite is – behalve een link naar de livestream – helemaal leeggehaald. Vrijdag verscheen daar nog de geheimzinnige boodschap “the end is near“, ofwel “het einde is nabij”. Zondagavond dan dook er “the end” op, “einde”.

Alle accounts zijn volledig leeggehaald, en daarom heeft PlayStation via Twitter laten weten dat spelers zich geen zorgen moeten maken. Hun vorderingen en investeringen in het spel zijn niet volledig van de aardbol verdwenen. Wil dat zeggen dat er nu ├ęcht een nieuw hoofdstuk zit aan te komen?

“Afwijking gedetecteerd”

Fortnite ligt in elk geval niet helemaal plat: volgens de website van Epic Games is er enken een “afwijking gedetecteerd”. Wanneer die afwijking zal “opgelost” raken, is nog niet bekend. Afwachten geblazen, dus!

Gesponsorde artikelen