Left Right
scrollTop top

‘Fortnite’ wijst met eerste teaser voor seizoen acht op verrassend thema


‘Fortnite’ wijst met eerste teaser voor seizoen acht op verrassend thema

‘Fortnite’ lanceert binnen een aantal dagen al z’n achtste seizoen, en daar heeft het nu ook de eerste teaser voor gelanceerd. Op de afbeelding die ze op Twitter postten, zien we duidelijk een piratenhand (met haak) en ook het cryptische rijmpje lijkt die richting uit te wijzen: krijgen we een seizoen acht in piratenthema? 

Donderdag 28 februari zal het achtste seizoen van Fortnite van start gaan en het was nog altijd wachten op nieuws over dat nieuwe seizoen. We zagen de afgelopen dagen wel al barsten verschijnen op het Fortnite-eiland die het achtste seizoen leken in te luiden, maar nu heeft Fortnite ook een eerste teaser de wereld in gestuurd.

Piraten

Op de afbeelding zien we duidelijk een piratenhand (met haak) staan en ook het bijhorende rijmpje lijkt die richting uit te wijzen: “‘X’ Marks The Spot. Treasure abound. Loot that has been lost, Can always be found. 4 days to Season 8.” Het rijmpje bouwt niet alleen verder op dat piratenthema, maar lijkt ook te verwijzen naar de Treasure Maps die een tijd lang als challenges in de game zaten.

Met dat piratenthema verrast Fortnite zo vriend en vijand. De barsten in het eiland zorgden voor een hele hoop theorieën, maar geen enkele leek te wijzen naar de komst van piraten. In de backend van de game staat het event als ‘Cracken’ gekend. Dat leek op het eerste gezicht heel logisch, verwijzend naar de barsten in het eiland. Maar met het piratenthema in het achterhoofd, zou dat ook kunnen verwijzen naar ‘The Kraken’, het gigantische zeemonster dat in verschillende legendes en mythologieën voorkomt.

The Kraken

Dat zou dan wel weer binnen een aantal van de theorieën passen. Verschillende gamers voorspelden dat er in het achtste seizoen een groot monster op het eiland zou arriveren waar iedereen het samen tegen zou moeten opnemen. Dat zou dus zomaar The Kraken kunnen zijn.

Een gamer vond zelfs een verwijzing naar het grote monster in de afbeelding die Fortnite op Twitter postte. De piratenhand lijkt onderdeel te zijn van een groter beeld. Twitteraar CaNERDianGamer analyseerde het beeld verder en vond in de achtergrond wat op het silhouet van een monster leek. Zien jullie ook een monster, misschien dus The Kraken, in de afbeelding?

Fortnite blijft populair

Fortnite is al aan z’n achtste seizoen toe, maar de game lijkt nog niets aan populariteit te hebben ingeboet. Ook de opkomst van de gloednieuwe battle royale-sensatie Apex Legends lijkt geen impact te hebben op Fortnite. In februari brak Fortnite zelfs nog z’n eigen record van meest gelijktijdige spelers. Met meer dan 7,6 miljoen waren ze op zaterdag 16 februari, en dat zonder dat er enig speciaal evenement aan de gang was. Zo speelden er bijna evenveel mensen de game als op sommige grote in-game events.

Ondanks dat kelderde de inkomsten van de game in januari wel met maar liefst 48 procent ten opzichte van de maand ervoor, dat blijkt uit data van Super Data Research. Maar dat wil niet zeggen dat Fortnite het slecht doet. In tegendeel, vergeleken met dezelfde maand een jaar eerder was de verkoop weer een pak beter. Alles lijkt er dus op te wijzen dat 2019 opnieuw een groot jaar zal worden voor dé battle royale-game bij uitstek, en dat zal allemaal starten met seizoen acht.

Meer weten over Fortnite? Hier vind je alles dat je móét weten over de game van het moment!


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
 • Aantal
  doden
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  684.256
 • Aantal
  doden
  20.572