Left Right
scrollTop top

‘Fortnite’ voegt voetbaltruitjes toe als skins en lanceert Pelé Cup


Fortnite Voetbal
© Epic Games

Voetbal doet deze week zijn intrede in Fortnite. De populaire game introduceert voetbaltruitjes van maar liefst 23 teams als skins. Daarnaast gaat Fortnite ook een samenwerking aan met voetbalicoon Pelé voor een heus voetbaltornooi, de Pelé Cup, waarin je zijn typische viering kan winnen als emote.

De populairste sport ter wereld met een van de populairste games van het moment … de samenwerking tussen Fortnite en de voetbalwereld lijkt een match made in heaven. Deze week nog krijgen Fortnite-gamers die fan zijn van voetbal de kans om mee te spelen in de Pelé Cup, voetbaltruitjes te verzamelen en een speciale Pelé emote te verdienen.

Voetbaloutfits

Vanaf zaterdag 23 januari komen er tien nieuwe outfits in Fortnite voor zowel vrouwen als mannen. Die zijn telkens compatibel met 23 verschillende voetbalploegen. Dus als je een outfit bezit, kan je onbeperkt wisselen van team.

De ploegen waarmee gamemaker Epic Games een samenwerking afsloot, zijn Manchester City, Juventus, AC Milan, Inter Milan, AS Roma, Seattle Sounders FC, Atlanta United, Los Angeles FC, Santos FC, Wolverhampton Wanderers, West Ham United, Sevilla, Sporting CP, Borussia Mönchengladbach, FC Schalke 04, VFL Wolfsburg, Rangers, Celtic, Cerezo Osaka, Melbourne City FC, Sydney FC, Western Sydney Wanderers en EC Bahia. Belgische clubs zijn jammer genoeg niet opgenomen in de lijst, net als heel wat grote ploegen zoals PSG, Manchester United, Liverpool, Real Madrid, Barcelona en Bayern München.

Pelé

Daarnaast komt de typische viering van de Braziliaanse voetballer Pelé, de zogenaamde air punch, als emote in het spel. Vanaf 23 januari kan je die vinden in de Item Shop.

De samenwerking van Fortnite met Pelé brengt vanaf woensdag 20 januari ook het voetbaltornooi Pelé Cup met zich mee. Daarin kunnen deelnemers exclusief de nieuwe skins en emote winnen.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update