Francis Ford Coppola herwerkt ‘The Godfather: Part III’ met ander begin en einde

Er komt een nieuwe versie van The Godfather: Part III. Regisseur Francis Ford Coppola heeft de iconische film onder handen genomen. De herwerkte versie heeft een ander begin en einde.

In een recent verleden nam de legendarische regisseur Francis Ford Coppola al Apocalypse Now en The Cotton Club opnieuw onder handen. En hij mag dan ondertussen al 81 jaar zijn, versleten is hij alleszins nog niet. Deze keer vond hij het tijd om The Godfather: Part III te herwerken.

Mario Puzo’s The Godfather, Coda: The Death of Michael Corleone

Die film dateert uit 1990 en was de laatste van de misdaadtrilogie The Godfather. Het derde deel werd minder goed onthaald dan de voorgangers, maar wist toch nog zeven Oscar-nominaties in de wacht te slepen.

De hernieuwde versie van de film kreeg de naam Mario Puzo’s The Godfather, Coda: The Death of Michael Corleone. Mario Puzo is de auteur van het boek waarop de trilogie gebaseerd is. The Death of Michael Corleone is dan weer de originele titel die Coppola wou voor de laatste film. De filmstudio zag dat echter niet zitten, waardoor er een meer klassieke titel gekozen werd.

Betere conclusie

In vergelijking met de versie uit 1990 heeft de herwerking een ander begin en einde. Volgens Coppola is het ook een betere conclusie van de Godfather-trilogie. Daarnaast is de film nu ook beschikbaar in 4K door gebruik te maken van de originele negatieven, een techniek die ook gebruikt is voor de herwerking van Apocalypse Now.

In de Verenigde Staten zal Mario Puzo’s The Godfather, Coda: The Death of Michael Corleone in een beperkt aantal cinema’s te zien zijn. Of dat bij ons ook het geval is, is niet geweten.

Meer
Lees meer...