Left Right
scrollTop top

‘Friends’-makers hebben spijt van deze verhaallijnen


Friends
© Friends

Fans van Friends hebben sowieso wel een favoriete verhaallijn, maar ook eentje waar ze niet zo’n grote fan van zijn. En daar hoef je je niet voor te schamen, want zelfs de makers van Friends hebben verhaallijnen waar ze spijt van hebben. Deze deden ze uit de doeken op een lezing naar aanleiding van het 25-jarig bestaan van de sitcom.

Er zijn in totaal 236 afleveringen van Friends. Het is dan ook logisch dat de makers van de reeks over enkele afleveringen hun bedenkingen hebben. Zeker als je weet dat het eerste seizoen van Friends ondertussen 25 jaar geleden werd uitgezonden. De tijden zijn veranderd en sommige afleveringen zouden nu niet meer door de beugel kunnen. Maar toch zijn het andere afleveringen waar de makers nu spijt van hebben.

Stalkers en de waterpokken

Marta Kauffman, een van de makers van Friends, kreeg de vraag of er verhaallijnen zijn waar ze nu spijt van heeft. Ze haalde daarbij twee specifieke voorbeelden aan. De eerste is de verhaallijn waarbij Phoebe de stalker van haar tweelingzus Ursula, gespeeld door David Arquette, begint te daten. “We hebben die aflevering enorm vaak moeten herschrijven om hem te doen werken”. Maar het blijft natuurlijk wel een controversieel thema.

De andere aflevering waar ze niet zo’n fan van is, is opnieuw eentje met Phoebe. Het gaat daarbij om de aflevering waarin Phoebe en haar toenmalige vriend, gespeeld door Charlie Sheen, samen de waterpokken krijgen op een romantisch weekendje.

“Hebben we dat echt gedaan?”

David Crane, de tweede bedenker van de reeks, geeft geen specifieke voorbeelden, maar ook hij heeft bepaalde verhaallijnen waarover hij nu z’n wenkbrauwen fronst. “Soms zie ik een aflevering en denk ik: ‘Wow echt? Hebben we dát gedaan?’. Sommige verhaallijnen zijn beter dan andere.” Daarmee verwijst hij waarschijnlijk naar de verschillende controversiële scènes in afleveringen, waarbij er gelachen wordt met holebi’s of de steeds terugkerende mopjes over Fat Monica, die nu niet meer door de beugel zouden kunnen.

Hij vertelt ook dat hij het daarom soms moeilijk heeft om goede verhaallijnen te appreciëren. “Konden we echt geen 10 minuten langer blijven en een betere mop verzinnen?”, zo vraagt hij zich luidop af. “Maar dan zijn we aan het mierenneuken.”

Reünie

Uiteraard werd er ook gevraagd naar de mogelijke reünie van Friends. De drie hoofdrolspeelsters, Jennifer Aniston (Rachel), Courteney Cox (Monica), and Lisa Kudrow (Phoebe) hebben namelijk al laten weten dat ze geen ‘nee’ zouden zeggen tegen een reünie.

Maar daar denken de makers anders over. “Het zal nooit beter zijn dan wat we al gedaan hebben”, zegt Marta Kauffman over zo’n reünie. “We hebben de show gemaakt zoals we hem wilden maken. We hebben het juist gedaan, we hebben er een strik rond gedaan.” Kortom: de reeks is af, en een reünie zou het alleen maar zwakker maken.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…