‘Frozen Beer Slushie Maker’: een weerzinwekkende oplossing voor warm bier

Warm bier is een fenomeen waar we vooral in de zomer van gruwen. “Dan drinkt ge niet rap genoeg!”, horen we je al roepen. En daar zit wat in.

In Japan heeft bierbrouwer Kirin Ichiban een andere oplossing bedacht die volgens de reclame vooral op vrouwen lijkt te mikken. Het gaat om een machine die een… bevroren bierdop op je pils kwakt, jawel. De ‘Frozen Beer Slushie Maker’ klopt bier op tot ijskoud schuim, en spuit dan die smurrie op je pint. Zo krijg je een soort dop die je bier zelfs in de zon tot een halfuur koud zou houden.

De bevroren bierdoppen waren een groot succes toen Kirin Ichiban ermee uitpakte bij de opening van speciale bierterrassen in Tokio in 2012. De thuisversie diende eigenlijk als promomateriaal voor de zomercampagne, maar bleek zo populair dat het bedrijf het bleef maken. 

We betwijfelen of de ‘Frozen Beer Slushie Maker’ bij ons voet aan de grond zal krijgen, maar in Amerika wordt het ding al gebruikt in bijvoorbeeld het stadion van de LA Dodgers.

Voor de geïnteresseerden: het ding meet 13 x 24 x 14 cm en werkt op batterijen. Met verzending naar eender waar ter wereld kost het omgerekend 108 euro. Het glas is niet inbegrepen.

Meer
Lees meer...