‘FUBAR’: Eerste hoofdrol voor Schwarzenegger in een serie

Arnold Schwarzenegger zal voor de eerste keer een hoofdrol spelen in een televisieserie. FUBAR wordt een actiekomedie en gaat in première op 25 mei 2023. Dit op Netflix.

Schwarzenegger is terug. En hoe. Hij zal voor het eerst een hoofdrol spelen in een serie. De 75-jarige Oostenrijks-Amerikaanse acteur, filmproducent, ondernemer, ex-bodybuilder en oud-politicus heeft al een merkwaardige carrière achter zich. Hoofdrollen in The Terminator en True Lies zijn voorbeelden van grote successen.

Wat kunnen we verwachten?

“Overal waar ik kom, vragen mensen me wanneer ik weer een grote actiekomedie als True Lies ga doen. Nou, hier is hij dan”, zei Schwarzenegger in een verklaring. “FUBAR zal verbazen en je aan het lachen maken – en niet alleen voor twee uur. Je krijgt een heel seizoen.”

In een snelle teaser die vandaag is uitgekomen, kunnen we al een fragment zien van de actie en komedie die we mogen verwachten. De serie volgt een vader en zijn dochter die ontdekken dat ze allebei jarenlang voor de CIA hebben gewerkt. Ze beseffen dat hun relatie één grote leugen is. Gedwongen om samen te werken als partners, pakt de serie de universele gezinsdynamiek aan tegen een wereldwijde achtergrond van spionnen, actie en humor.

Schwarzenegger lijkt zijn generatiegenoten Harrison Ford en Sylvester Stallone te volgen. Alle drie spelen ze voor het eerst de hoofdrol. Stallone deed dit onlangs met Tulsa King en Ford met 1923 en Shrinking.

In samenwerking met Nick Santora

De serie markeert de eerste tv-serie van de acteur, voormalig gouverneur van Californië, bodybuilder en allround actie-icoon. Schwarzenegger fungeert als uitvoerend producent naast bedenker en showrunner Nick Santora (Most Dangerous Game, Prison Break). De serie is gemaakt met Skydance Television.

“Waar ik me altijd over verwonderde, was hoe Schwarzenegger grappig kon zijn tijdens een actiescène” zei Santora. “Daarom wilde ik dat FUBAR een hysterische, CIA-spionagekomedie zou worden, vermengd met bloedstollende actie!”

CHRISTOS KALOHORIDIS/NETFLIX

De cast

Naast de hoofdrol is Schwarzenegger ook uitvoerend producent. In de serie, geproduceerd door Skydance Television, spelen ook Monica Barbaro (Top Gun: Maverick), Jay Baruchel (Goon: Last of the Enforcers), Fortune Feimster (Sex Appeal), Milan Carter (Warped!), Travis Van Winkle (Transformers), Gabriel Luna (Terminator: Dark Fate) en Fabiana Udenio (Slammed).

Links: Monica Barbaro (Photo by Axelle/Bauer-Griffin/FilmMagic)
Rechts: Travis Van Winkle (Photo by Matt Winkelmeyer/Getty Images)

Meer
Lees meer...