‘Game of Thrones’: alles wat je moet weten over de Night King

‘Game of Thrones’: alles wat je moet weten over de Night King

Van alle personages uit ‘Game of Thrones’ is de Night King sowieso de meest fascinerende. Maar gezien de serie ons nog niets verteld heeft over zijn origine, weten we nog altijd niks over zijn identiteit en zijn doelen. Voor de tweede aflevering van seizoen 8 uitgezonden wordt, sommen we nog even alles wat we weten voor je op.

Game of Thrones is begonnen aan haar laatste seizoen. En daarin speelt de Night King een belangrijke rol. Hij is namelijk samen met zijn White Walkers op weg naar Westeros om misschien wel de wereld over te nemen. Maar wie is de Night King? Wij sommen nog even alles voor je op.

Niet in de boeken

Het eerste dat je moet weten over de Night King is dat hij niet voorkomt in de boeken van George R. R. Martin. Hij is een zuivere creatie van de twee makers, David Benioff en Dan Weiss, en met succes! Ze hebben aan Entertainment Weekly uitgelegd dat de White Walkers en hun leider niet zomaar in het noorden van Westeros zijn: “We zijn altijd wel fan geweest van de implicatie dat ze niet gewoon een soort buitenaards kwaad zijn dat er altijd al geweest was, maar dat de White Walkers een geschiedenis hadden – die legendarisch en mythologisch leek, maar dat niet was.”

De herkomst van de White Walkers kennen we wel. Zij zijn een creatie van de Children of the Forest om de ontwikkeling van de mensheid op hun aarde te beperken. Ze zijn een soort leger, met de Night King aan het hoofd en als vertegenwoordiger. Het probleem is nu dat de scheppers alle controle verloren zijn.

Wie is de Night King?

Maar wie is de Night King nu eigenlijk en wat wil hij precies? Iedereen antwoordde daar tot nu zo op: dood en chaos zaaien. Maar nieuwe informatie doen de geruchtenmolen op tilt slaan. Zoals wel vaker, zijn het de internetmannen die de waarheid zouden kunnen achterhalen. En de eerste aflevering van het achtste seizoen heeft die geruchten gelanceerd. Wat wil het symbool zeggen dat de Night King bij de mensen achtergelaten heeft?

Op forums en sociale media worden de meest ongelooflijke dingen gefluisterd: de Night King zou een Targaryen zijn. Het symbool zou het wapenschild van de familie van de draken voorstellen.

Creatie van de Children of the Forest

Maar voorlopig is nog niets bevestigd. De acteur achter de Night King, Vladimir Furdik, liet in een eerder interview vallen dat het spiraalvormig symbool te maken heeft met de Children of the Forest. Bovendien heeft een van de coscenaristen, Dave Hill, in de New York Post verwezen naar een stuk uit een vorig seizoen: “Zoals we gezien hebben bij Bran en de Three-Eyed Raven, was de spiraal heilig voor de Children of the Forest, die de Night King gecreëerd hebben door een gevangene in een spiraalvormige stenen constructie te offeren.”

“‘Geboren’ in dat decor heeft de Night King het symbool dan overgenomen als een soort godslastering, zoals Satan ook gedaan heeft door een omgekeerd kruis te gebruiken.” Het lijkt wel logisch, als we de redenering van de makers volgen, maar het blijft uiteraard Game of Thrones, dus zouden we van niets meer verbaasd opkijken.

Wie is zijn doelwit?

Wat we dan nog moeten weten, wie is zijn doelwit eigenlijk? Volgens Vladimir Furdik had hij: “nooit de Night King willen worden. Ik denk dat hij zich wil wreken. In deze serie is iedereen goed én slecht. De Night King is gewoon slecht.”

Zich wreken? Op wie en op wat dan? “De mensen willen weten of hij een doelwit heeft dat hij wil elimineren, en ze zullen ook wel ontdekken over wie het gaat. Er is een moment tijdens de aflevering ‘Hardhome’ waarop Jon naar de Night King kijkt, die zijn armen opheft om de doden terug tot leven te wekken. Er zal een gelijkaardige scène komen, zelfs nog sterker, tussen Jon en de Night King.”

Er is geen twijfel meer over dat Jon Snow en de Night King nog oog in oog zullen komen te staan. Maar we weten ook dat Game of Thrones altijd wel nog een verrassing in petto heeft, en hier wordt het heel spannend.

De ultieme roddel: de blauwe ogen

Dan blijft alleen de theorie nog over die wie het moeilijkst kunnen geloven – maar niets is onmogelijk in Game of Thrones – waarin heel Westeros zich eigenlijk gewoon de ogen van de Night King bevinden. Deze bijna filosofische theorie doet al de ronde van in het prille begin van de serie. In het eerste seizoen vertelt Robb Stark aan de jonge Bran dat “Old Nan hem ooit verteld heeft dat de hemel blauw is omdat ze in het oog van een reus wonen.” Bran reageerde simpelweg met: “Misschien is het wel zo.”

Of misschien is het een soort eerbetoon aan de Night King om te tonen dat hij zowel de doden als uiteindelijk heel Westeros zal kunnen controleren. In het vierde seizoen zien we het moment waarop Tyrion Lannister met Oberyn Martell na de dood van Koning Joffrey Baratheon. “Er zijn mensen die denken dat de koning zich gewoon verslikt heeft”, zegt Tyrion. Oberyn reageert daarop: “Er zijn ook mensen die denken dat de hemel blauw is omdat we in het oog van een reus leven.”

Wat we zeker zijn, is dat de Night King een verleden en dus ook een identiteit heeft. En het lijkt zeker dat hij er niet alleen maar is om de mensheid te vernietigen.

Gesponsorde artikelen