‘Game of Thrones’-prequel start met opnames en heeft nieuwe werktitel

‘Game of Thrones’-prequel start met opnames en heeft nieuwe werktitel

Het achtste seizoen van ‘Game of Thrones’ is dan wel het laatste, het zal niet ons laatste tripje naar Westeros worden. HBO werkt al een tijdje aan verschillende prequels op de reeks en eentje daarvan is zelfs net begonnen met filmen. De eerste ‘Game of Thrones’-prequel zal gaan over de (originele) Long Night en dus lag de naam van de serie voor de hand, maar HBO hanteert nu blijkbaar een heel andere werktitel: ‘Bloodmoon’. 

Al van in 2016, toen seizoen zes op ons werd losgelaten, zouden er gesprekken geweest zijn over een Game of Thrones-prequel. Niet veel later raakte bekend dat er plannen waren voor maar liefst vier zogenaamde ‘offshoot series’ en al snel kwam daar nog een vijfde bij. Voor die laatste kon HBO zelfs Bryan Cogman strikken, die al van bij het begin meewerkt aan Game of Thrones en er ook elf afleveringen voor schreef (met als meest recente ‘A Knight of the Seven Kingdoms‘). Maar pas begin juni van 2018 werd de eerste Game of Thrones-prequel ook echt officieel. En die prequel is nu zelfs al begonnen met filmen.

Bloodmoon

Eind vorig jaar werd al aangekondigd dat de opnames van de prequel ‘binnenkort’ van start zouden gaan, maar dat lijkt nu dus ook echt het geval. Volgens Game of Thrones-fansite Watchers on the Wall zouden die opnames plaatsvinden in het Noord-Ierse Glenariff. En dat is geen onbekende locatie, want eerder werden er al verschillende scènes uit the Vale opgenomen, waaronder als meest bekende misschien wel die waarin Robin Arryn leert zwaardvechten in het vijfde seizoen.

De Britse tabloid The Sun meldt dan weer dat de opnames al langer aan de gang zijn. Zo zou er twee weken geleden al gefilmd zijn in Belfast. Daar werd al een tijdje gewerkt aan sets voor de prequel. Zo deelde Watchers on the Wall midden april al verschillende foto’s van de set, die toen nog in opbouw was. Volgens bronnen van The Sun zouden mensen die aan de prequel werken in Belfast naar de serie refereren als Bloodmoon, wat ook de voorlopige werktitel zou zijn.

Hoewel astrologie een belangrijke plaats heeft in Game of Thrones en ook in de A Song of Ice and Fire-boeken (denk maar aan de rode komeet die als voorteken wordt gezien en de zeven sterren die verwijzen naar de zeven goden), lijkt er voorlopig geen link met de werktitel Bloodmoon. Naar alle waarschijnlijkheid blijft Bloodmoon ook een werktitel en wordt er gekozen om de serie te releasen onder een andere naam.

Watchers on the Wall

Prequel

Het idee voor de prequel werd uitgewerkt door schrijfster en producent Jane Goldman (bekend van onder andere Kick-Ass en twee films in de Kingsman- en X-Men-reeks) samen met niemand minder dan A Song of Ice and Fire-schrijver George R.R. Martin himself, die ook mee zal schrijven aan de pilootaflevering. Met Vince Gerardis, die al executive producer was bij alle Game of Thrones-aflevering, en Daniel Zelman (Damages, Bloodline) konden ze nog twee heel ervaren namen strikken als producers.

Intussen raakte ook al een deel van de cast van de serie bekend. Naomi Watts werd vorig jaar al aangekondigd als de eerste hoofdrolspeler, en daar werden later nog Naomi Ackie, Denise Gough, Jamie Campbell Bower, Sheila Atim, Ivanno Jeremiah, Georgie Henly, Alex Sharp en Toby Regbo aan toegevoegd.

The Long Night

Goldman maakte eerder al bekend dat haar serie over “een herkenbare gebeurtenis uit het verleden” zou gaan, maar HBO deelde na de officiële aankondiging van de serie meteen ook de synopsis mee: “De serie zal het verhaal van het verval van de wereld tijdens de gouden Age of Heroes vertellen, duizenden jaren voor wat er in Game of Thrones gebeurde. En één ding is zeker: van de gruwelijke geheimen van de geschiedenis van Westeros over de ware oorsprong van de White Walkers, de mysteries van het Oosten tot de legendarische Starks … het is niet het verhaal dat we denken te weten.”

Veel leren we daar natuurlijk niet uit. Maar al snel raakte bekend dat de serie over de zogenaamde Long Night zou gaan, de generatielange winter die zorgde voor een opmars van de White Walkers onder leiding van de Night King. Die Long Night wordt meermaals vermeld in Game of Thrones en het was ook passend de naam van de derde aflevering van het laatste seizoen, waarin de Night King Winterfell aanvalt.

Naar alle waarschijnlijkheid zullen we in de prequel dus meer te weten komen over die Night King en de White Walkers. En laat dat net een van de grote kritieken op het laatste seizoen van Game of Thrones zijn (al zijn er nog wel een aantal): iedereen verwachtte in het achtste seizoen meer informatie te krijgen over het ontstaan en de grote beweegredenen van de Night King en de White Walkers, maar we bleven op onze honger zitten. De nieuwe prequelserie zou ons in dat opzicht dus op onze wenken kunnen bedienen.

Gesponsorde artikelen