Gamer Ninja keert na een jaar terug naar Twitch

Ninja
Ninja – Bron: Isopix

Tyler Blevins, beter bekend als Ninja, is na iets meer dan een jaar terug bij streamingdienst Twitch. De populaire gamer verhuisde vorig jaar verrassend naar Mixer. Nu die dienst niet meer bestaat, keert hij dus terug naar het oude nest.

“Ik ben blij om weer fulltime te gaan streamen en contact te hebben met mijn trouwe fanbase”, zegt Ninja in een verklaring. “Ik heb echt de tijd genomen om te beslissen welk platform het beste was en Twitch heeft me gedurende heel dat proces gesteund en mijn algemene carrièredoelen begrepen. In dit volgende hoofdstuk ga ik er een punt van maken om meer aandacht te vragen voor ondervertegenwoordigde videomakers. Ik kijk ernaar uit om met Twitch samen te werken om te tonen hoe deze geweldige community van gamers een betekenisvolle impact kan hebben.”

Mixer

Ninja begon tien jaar geleden te streamen op Twitch. Daar bouwde hij snel een gigantische fanbase op met zijn video’s waarin hij Fortnite speelt. In augustus vorig jaar keerde Ninja Twitch onverwachts de rug toe. Hij tekende toen een exclusiviteitscontract bij Mixer, de nieuwe streamingdienst voor gamers van Microsoft.

Mixer kon zijn hoge ambities echter nooit waarmaken en trok veel minder volk dan concurrenten Twitch, Facebook Gaming en YouTube Gaming. In juli van dit jaar besloot Microsoft dan ook om de dienst op te doeken.

Twitch

Daarmee barstte de strijd voor Ninja opnieuw los. De populaire gamer heeft met 15 miljoen Twitch-volgers en 24 miljoen YouTube-abonnees namelijk een gigantisch bereik. De voorbije weken streamde Ninja een paar keer op beide diensten, maar nu zal hij dus weer exclusief op Twitch te zien zijn.

“We zijn heel blij dat Ninja terugkeert naar Twitch”, zegt Michael Aragon, Senior Vice President Content van Twitch, in een verklaring. “Tyler is een iconische kracht in de gaminggemeenschap. Het was verbazingwekkend om te zien welke impact hij heeft gehad op de industrie en de bredere cultuur. Gamen – en de mensen die ervan houden – worden nu erkend door een breed publiek, gedeeltelijk dankzij Tyler, en we weten dat hij nog maar net is begonnen.”

Gesponsorde artikelen