Left Right
scrollTop top

Geen après-ski in Oostenrijk komend skiseizoen


Skiën Oostenrijk Après-ski
© Shutterstock

Oostenrijks kanselier Sebastian Kurz heeft goed én slecht nieuws voor de ski- en snowboardfanaten onder ons. Hij wil namelijk dat iedereen z’n leven zo normaal mogelijk kan leiden, en besliste dus dat de Oostenrijkse skigebieden komend wintersportseizoen open zijn en blijven. Het slechte nieuws is dat een skivakantie vol wilde après-skifeestjes er dit jaar niet zal inzitten. Après-ski is namelijk verboden.

Wie van plan was om de komende maanden naar Oostenrijk te trekken om overdag te skiën of snowboarden en ’s avonds z’n spieren te ontspannen met een paar glaasjes (te veel) tijdens de après-ski, zullen we moeten teleurstellen. Oostenrijks kanselier Sebastian Kurz heeft après-ski namelijk verboden in het hele land.

Skiplezier, maar geen après-ski

Skiplezier kan zeker, maar dan zonder après-ski”, klonk het bij Kurz. De kanselier had eerder al benadrukt dat hij wilde dat we “op alle domeinen van ons leven moeten proberen een zo normaal mogelijk leven te leiden”. Daarom wil hij koste wat kost de skigebieden openhouden.

Het verbod op après-ski is één van de maatregelen die de Oostenrijkse regering heeft genomen om het aantal besmettingen met het coronavirus zoveel mogelijk te beperken. Skiërs kunnen nog eten en drinken, maar moeten wel neerzitten.

Daarnaast is het op liften verplicht om afstand te houden én een mondmasker te dragen. Ook skischolen krijgen enkele nieuwe regels. Zo mogen de klasjes niet groter zijn dan 10 personen en moeten de leraars zich regelmatig laten testen op het virus.

Ischgl als ‘brandhaard’

Vorig skiseizoen kwamen heel wat sneeuwfanaten uit het bekende ski-oord Ischgl besmet terug. Achteraf bleek dat de eigenaar en de werknemers van één van de drukste bars van het gebied (Kitzloch) besmet waren met het virus. Het dorp wordt nu als ‘de coronabrandhaard’ van Europa gezien, en dergelijke scenario’s wil kanselier Kurz dit jaar logischerwijs vermijden.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
 • Aantal
  doden
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  691.854
 • Aantal
  doden
  20.726