Seks op de skipiste? Niemand doet het zoveel als de Belgen

skivakantie

Belgen laten zich graag gaan op hun wintervakantie. Eén op de vijf Belgische skiërs of snowboarders heeft al eens seks gehad op de piste. Ook de après-ski is heel populair bij Belgen en daarbij wordt veel gedronken. Dat zijn de conclusies van een enquête van reiswebsite Expedia.

België staat niet direct bekend als een groot wintersportland. Toch is er één wintersport waar de Belgen wel de beste van de wereld in zijn: seks hebben op de piste.

Dat is de conclusie van een onderzoek van reiswebsite Expedia, al moet er wel aan toegevoegd worden dat de enquête ‘maar’ in dertien landen is afgenomen. 13.000 volwassenen die op ski- of snowboardvakantie gaan, zijn ondervraagd.

Seks op de skipiste

Eén op de vijf Belgische skiërs of snowboarders heeft al seks gehad op de piste. Daarmee klopt ons land de Amerikanen, Canadezen, Russen, Britten, Oostenrijkers, Zwitsers, Duitsers, Italianen, Fransen, Spanjaarden, Zweden en Nederlanders.

Lang wordt er trouwens niet gezocht naar een sekspartner want het cliché blijkt te kloppen: de lesgever is een populair target. Eén op de tien Belgen sloeg al eens zijn ski- of snowboardinstructeur aan de haak.

Expedia

Après-ski met veel alcohol

Daarnaast zijn de Belgen op skivakantie ook fan van de après-ski. Voor één vijfde van hen is het zelfs de belangrijkste reden om op wintersport te gaan. Het gaat er dan ook vaak wild aan toe op een après-ski met Belgen. Alleen de Nederlandse skiërs en snowboarders drinken meer alcohol in de skihut.

Het mag duidelijk zijn dat skiën of snowboarden voor de Belgen niet het belangrijkste is op hun reis naar de bergen. Dertig procent zou zelfs enkel en alleen boeken om een mooie foto te hebben om op Instagram of Facebook te zetten.

Seks, alcohol en social media … veel tijd om op de latten of op het snowboard te staan, blijft er vermoedelijk niet over voor de gemiddelde Belg. Toch doen we graag alsof dat wel het geval is. 37 procent van de Belgische wintersporters liegt namelijk over zijn prestaties op de skipiste, alleen de Russen (38 procent) doen ‘beter’.

Expedia

Gesponsorde artikelen