Toch geen veto van Les Engagés tegen Bart De Wever als premier?

Les Engagés, de Waalse centrumpartij, blijkt toch geen veto te stellen tegen Bart De Wever (N-VA) als premier. Dit liet kopstuk Jean-Luc Crucke weten.

Volgens Jean-Luc Crucke, de ondervoorzitter van Les Engagés, bestaat er voor zijn voorzitter Maxime Prévot “geen veto tegen personen als premier”. Dat zei hij in De Zevende Dag. Hij voegde eraan toe dat Bart De Wever in het verleden uitspraken heeft gedaan die niet fijn waren voor de Walen, en dat dit niet zomaar vergeten zal worden.

Eerdere uitspraken van de voorzitter

Dit lijkt een verandering van standpunt voor de partij. Prévot zei eerder dat je respect moet hebben voor alle mensen in het koninkrijk om premier te kunnen zijn, en hij twijfelde of dat voor De Wever het geval was. Prévots publieke twijfels hielpen niet, volgens De Wever. Maar nu lijken de problemen tussen N-VA en Les Engagés opgelost te zijn.

MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez liet ook weten dat hij niet tegen De Wever als premier is. Hij benadrukte dat De Wever de voorzitter is van de grootste Vlaamse partij en dat het logisch is dat de man die een regering vormt ook de leiding ervan neemt. Bouchez deelde deze mening in een interview met De Morgen.

Meer
Lees meer...