Dit jaar geen Werchter Boutique en TW Classic: “We maken het goed in 2025”

Dit jaar komt er geen Werchter Boutique of TW Classic, zo meldt de organisatie op sociale media. Het is hen dit jaar niet gelukt om een topaffiche samen te stellen. De twee dagfestivals zouden niet doorgaan vanwege verschillende redenen, waaronder problemen met mobiliteit en de agenda’s van potentiële headliners.

Op de officiële Instagramaccounts van Werchter Boutique en TW Classic luidde het bericht: “Geen dagfestivals Werchter Boutique en TW Classic in 2024. Het is een beslissing die niet licht werd genomen, een mededeling die we liever niet zouden doen.”

Verschillende factoren

Er is de voorbije maanden hard gewerkt om voor elk van de dagfestivals een topaffiche samen te stellen. Vandaag moet het festival helaas besluiten dat het hen dit jaar niet lukt. Daar zijn meerdere redenen voor.

Een van de genoemde redenen voor de afgelastingen is de aanhoudende wegenwerken nabij de festivalsite in Rotselaar. Deze werken zorgen voor praktische problemen, met een brug die pas midden juni klaar zal zijn. Live Nation wijst ook op de uitdagingen bij het vastleggen van headliners, waarbij sommige artiesten hun plannen wijzigen of geen geschikte datum vinden. Ondanks de inspanningen van de organisatoren bleek het dit jaar moeilijk om aan deze eisen te voldoen.

“Onze lat ligt hoog. We gaan altijd voor het beste. Middelmatigheid is voor ons geen optie. We danken jullie voor het begrip. We realiseren ons dat velen van jullie hard uitkeken naar jullie favoriete dagfestival en vinden het jammer dat we jullie moeten teleurstellen. We maken het goed in 2025”, klinkt het.

Bruce Springsteen

Werchter zal dit jaar wel nog steeds bezoekers verwelkomen voor een optreden van niemand minder dan Bruce Springsteen and The E Street Band op dinsdag 2 juli. Springsteen, ook wel ‘The Boss’, zal 22 shows in Europa geven. Het startschot komt op 5 mei in Cardiff, Wales. Op 25 juli sluit hij zijn tournee af in het Londense Wembley stadion.

Rock Werchter zelf vindt plaats van 4 tot en met 7 juli. De dagtickets voor zaterdag en zondag zijn al volledig uitverkocht. De organisatie heeft ook recent nieuwe namen toegevoegd aan de line-up, waaronder Tom Odell, Brihang en The Pretenders.

Tickets voor Rock Werchter vind je op de site.

Meer
Lees meer...