Gemeenten ten noorden van Antwerpen zwaar getroffen door wateroverlast: zwaartepunt in Kalmthout, Kapellen en Wuustwezel

De gemeenten ten noorden van Antwerpen zijn getroffen door zware wateroverlast na het onweer van gisterenavond. In Kalmthout werd het rampenplan afgekondigd, nadat alle rioleringen overstroomd waren. Ook in Wuustwezel en Kapellen was de overlast ernstig.

De Kalmthoutse burgemeester Lukas Jacobs (CD&V) kondigde gisteravond de gemeentelijke fase van het rampenplan af na de overvloedige regenval. Veel straten stonden onder water en belangrijke verkeersassen moesten worden afgezet. Rijden met de wagen was er gevaarlijk. De hulpdiensten kregen er op één avond maar liefst 200 oproepen van 70 mensen uit de regio die versterking nodig hadden van de brandweer. Dat meldt de Gazet van Antwerpen.

Wuustwezel en Kapellen 

In Wuustwezel moest Coda, het verpleegtehuis voor palliatieve zorg, ontruimd worden. De patiënten werden overgebracht naar een nabijgelegen ziekenhuis. Ondanks vele oproepen aan de hulpdiensten werd het gemeentelijk rampenplan er niet afgekondigd.

In Kapellen was het gemeentelijk rampenplan gedurende enkele uren wel afgekondigd. Heel wat straten stonden er onder water en de federale politie moest te hulp schieten.

Ook vanuit de gemeenten Ekeren, Hoevenen, Brasschaat, Stabroek en Wommelgem kwamen er heel wat meldingen van ernstige overlast.

facebook

Gesponsorde artikelen