Gerucht: Apple lanceert binnenkort nieuw kleur voor iPhone 14 en 14 Plus

Volgens verschillende geruchten zou Apple volgende week een nieuwe kleur lanceren voor de iPhone 14 en 14 Plus. Het gaat om gele modellen. Die kleur moet helpen om de verkoop van de goedkopere iPhone 14-modellen te boosten.

In het nieuws: Volgens een post op het sociale medium Weibo, die gedeeld werd door de Japanse blog Mac Otakara en de website MacRumors, heeft Apple volgende week een productbriefing op de agenda staan. Daarbij zou het plan om dit voorjaar de iPhone 14 en 14 Plus in geel beschikbaar te maken, bekendgemaakt worden.

De details:

  • Apple lanceert in het voorjaar vaak nieuwe iPhone-kleuren. Zo kan het bedrijf de verkoop halverwege de productcyclus opnieuw een boost geven. Vorig jaar kregen we zo op 8 maart 2022 een nieuwe groene kleur voor de iPhone 13-serie. In april 2021 maakte Apple dan weer de iPhone 12 en iPhone 12 mini beschikbaar in paars.
  • Een gele kleur dateert wel al van de iPhone 11 in 2019 en de iPhone XR in 2018.
  • Deze keer lijkt Apple de focus te leggen op de iPhone 14 en 14 Plus. Uit verkoopcijfers blijkt namelijk dat van de iPhone 14-serie vooral de Pro-modellen een succes zijn. Een nieuwe kleur moet de verkoop van de goedkopere modellen een extra boost geven. Bovendien lijkt geel heel hard op de gouden kleur waarin de Pro-versies al beschikbaar zijn.
  • De iPhone 14 en 14 Plus zijn op dit moment beschikbaar in vijf kleuren: blauw, paars, zwart, crèmewit en rood.
Meer
Lees meer...