Gerucht: Apple werkt aan nieuw batterijdesign om levensduur te verbeteren

Apple zou plannen hebben om de batterijen voor zijn producten volledig binnenshuis te ontwerpen en ontwikkelen. Dat op maat gemaakt design moet de prestaties van die batterij op alle vlakken verbeteren. Om dat resultaat te bereiken onderzoekt Apple de mogelijkheid om andere materialen te gebruiken.

  • Het is ET News dat via gespecialiseerde analisten met het nieuws over de batterijplannen van Apple komt. Zij melden dat Apple zoekt naar manieren om de effectieve levensduur van de batterijen van toekomstige producten te verbeteren. Die nieuwe batterijen kunnen idealiter zowel in iPhones, Apple Watches, iPads, headsets en nog veel meer gebruikt worden.
  • De batterijen die het bedrijf nu gebruikt worden officieel ook al omschreven als “door Apple ontworpen”. In werkelijkheid klopt dat echter niet helemaal, want er wordt momenteel ook van externe technologie gebruikgemaakt. Daar wil Apple al enige tijd verandering in brengen en die plannen lijkt het nu dus concreter te maken.

Hoe wil Apple zijn batterijen verbeteren? Volgens het rapport onderzoekt Apple of het meer silicium in plaats van grafiek kan gebruiken in zijn batterijen. Silicium zou niet alleen de algemene batterijcapaciteit verbeteren, maar ook de oplaadtijden verkorten.

  • Maar: Silicium is zeer gevoelig aan uitzetting tijdens het opladen, iets wat uiteraard niet handig is voor een interne batterij in bijvoorbeeld een iPhone. Apple zou echter een manier hebben gevonden om dat problemen zoveel mogelijk te beperken.

Wanneer mogen we de verbeterde batterijen verwachten? Het gaat hier om een doelstelling op middellange tot lange termijn. De nieuwe Apple-batterijen zullen dus maar ter vroegste in 2025 en waarschijnlijk nog later gebruikt worden in toestellen.

Meer
Lees meer...