Gerucht: volgende Apple Watch Series 10 dan toch niet zo revolutionair als eerst gedacht

De Apple Watch Series 9 is nog maar juist gelanceerd, maar uiteraard zijn er al heel wat geruchten voor de opvolger daarvan. Die zijn voorlopig eerder ontgoochelend, want grote innovaties lijken alweer uit te blijven.

In het nieuws: “De nieuwe Apple Watch van 2024 zal waarschijnlijk geen noemenswaardige innovatieve ervaringen hebben”, klinkt het in een rapport van de bekende Apple-analist Ming-Chi Kuo.

De details:

  • Apple krijgt al langer kritiek dat grote innovaties al enige tijd uitblijven bij iedere nieuw gelanceerde Apple Watch Series. Zo is het design van de Apple Watch al sinds de Series 4 in 2018 zo goed als hetzelfde.
  • Ook bij de Apple Watch Series 9, die een maand geleden voorgesteld is, waren veel volgers ontgoocheld. Enkel de nieuwe functie ‘Double Tap’, waarmee je naar eigen keuze zaken kan activeren, zorgde voor enig enthousiasme. Volgens eerdere geruchten zouden er volgend jaar wel grotere veranderingen komen. Dan bestaat de Apple Watch namelijk tien jaar en werd dus een speciale jubileumeditie verwacht.
  • Volgens Kuo zal dat echter niet het geval zijn. Zo zal de Apple Watch volgens de analist volgend jaar nog niet over de langverwachte bloedglucosemonitor beschikken. Daarnaast is een micro-LED-display ook niet voor meteen. Dat laatste zou mogelijk zelfs tot 2026 op zich laten wachten. Kuo verwacht dat Apple op dit moment vooral werkt aan een manier om toekomstige Apple Watches te integreren bij de eerder aangekondigde Apple Vision Pro-headset.
Meer
Lees meer...