Gerucht: problemen ontdekt met cameralens bij testen iPhone 12

Er zouden tijdens het testen problemen zijn ontstaan met de cameralenzen van een de leveranciers van Apple voor de iPhone 12-reeks. De problemen zouden wel niet voor nieuwe vertragingen zorgen bij de lancering.

In het nieuws: Volgens de bekende Apple-analist Ming-Chi Kuo is er tijdens bepaalde testen van iPhone 12-cameralenzen een probleem ontstaan.

Waarover gaat het?

  • Het probleem deed zich voor bij de coating van de groothoeklenzen. Bij een test op hoge temperatuur en hoge luchtvochtigheid, die moet nagaan of de camera bestand is tegen tropische temperaturen, bleek die coating gebarsten.
  • De kwaliteitsproblemen kwamen aan het licht bij de cameralenzen van leverancier Yujingguang voor de goedkopere niet-Pro modellen van 5,4-inch en 6,1-inch.

Wat zijn de gevolgen?

  • Het is volgens het rapport van Kuo niet bekend of Yujingguang de technische problemen op tijd kan oplossen voor de verwachte afleverdatum van Apple.
  • Toch zouden de problemen geen gevolgen hebben voor de lanceringsdatum van de betrokken modellen.
  • Apple heeft namelijk meerdere leveranciers voor die lenzen. Een andere fabrikant – het Taiwanese Largan – zou de test wel zonder problemen hebben doorstaan.
  • Largan zou ook in staat zijn om zijn productie te verhogen zodat ze eventuele tekorten kunnen opvangen.
  • De kwaliteitsproblemen bij Yujingguang hebben op lange termijn mogelijk zelfs voordelen. Apple zou van hen namelijk een lagere vraagprijs kunnen vragen per geleverde lens. Normaal betaalt het bedrijf tussen de 2 en 2,2 dollar (1,7 – 1,87 euro) per lens, maar door de problemen zou de fabrikant gedwongen kunnen worden zijn vraagprijs te laten zakken tot 1,5 dollar (1,27 euro). Anders riskeert het Chinese bedrijf zijn order te verliezen.
Meer
Lees meer...