Left Right
scrollTop top

Na zijn geschrapte shows geeft YUNGBLUD vandaag een livestream concert


Yungblud
© Twitter/@yungblud

Om de veiligheid van de mensen te garanderen, worden er door het coronavirus veel evenementen of concerten afgelast. De tour van YUNGBLUD was er daar één van. Maar de zanger wil zijn fans niet in de steek laten. En dus bedacht hij een creatieve manier om de fans toch te laten genieten van zijn muziek: een livestream concert!

De 22-jarige zanger was genoodzaakt om het Aziatische deel van zijn tournee uit te stellen omdat hij zich zorgen maakte over de verspreiding van het coronavirus. Maar Dominic Harrison, de echte naam van YUNGBLUD, wilde niet dat zijn fans hun kans op zijn show zouden missen. Daarom besloot de artiest om vandaag, op maandag 16 maart, een online concert te geven. Zo kunnen z’n fans de show meemaken zonder gevaar te lopen op een mogelijke besmetting. Met zijn liveshow wil YUNGBLUD wereldwijd zoveel mogelijk fans proberen te bereiken.

YUNGBLUD kondigde zijn liveshow op een zeer bijzondere manier aan:

YUNGBLUD

Vandaag geeft YUNGBLUD een volledig concert vanuit zijn studio in Los Angeles. Dat optreden zal live te zien zijn op zijn YouTube-kanaal. Zijn show begint om 7 uur ’s ochtends in de Pacifische tijdzone, maar zal bij ons dus vanaf 15 uur te volgen zijn. Op die manier wil de zanger zoveel mogelijk fans van over de hele wereld bereiken tijdens de “wakkere uren”.

In zijn Twittervideo vertelt YUNGBLUD dat hij het zo echt mogelijk wil laten lijken. Hij wil zien hoe zijn fans eruit zien, wat ze doen en hij wil graag met hen communiceren. Zo vertelt hij in de video: “Ik wil dat je foto’s van jezelf maakt, video’s van jezelf, hoe je virtueel aan het moshen bent in je kamer, welke outfits je draagt en wat je doet. Ik wil dat je naar Twitter gaat en de hashtag #theyungbludshow gebruikt. En ik ga sommige kijkers van de show aankondigen, live op YouTube. Het wordt waanzinnig!”

Liveshow

In Variety vertelt de zanger wat meer over waarom hij een online concert organiseert. “De wereld is op dit moment in zo’n rare situatie. Alles is tot stilstand gekomen. Mijn shows worden links, rechts en in het midden geannuleerd, en als artiest is mijn connectie met mijn fans de reden dat ik letterlijk ademhaal en leef.”

YUNGBLUD vond het nodig om wat licht te brengen in een donkere situatie. “Ik ben een kleine idioot met ADHD, die in z’n f*cking slaapkamer met z’n duimen zat te draaien en zei: ‘Zet me terug op het podium!’ Dus als ik niet op het podium kan komen, dan breng ik het naar hen.”

YUNGBLUD is niet de enige artiest die gaat optreden tijdens z’n liveshow. Ook special guests Machine Gun Kelly, Bella Thorne en Oliver Tree zullen van de partij zijn.

Bekijk hier het optreden van YUNGBLUD:


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update