‘Gestrand op Honeymoon Island’: Beperkte voorraad eten test de prille relaties

Na de eerste huwelijksnacht begint voor de koppels in Gestrand op Honeymoon Island de test pas echt. Drie weken moeten ze doorbrengen op een onbewoond eiland en daar lijkt vooral eten schaars te zijn. Dat laatste stelt hun prille huwelijk meteen serieus op de proef.

De voorbije twee weken leerden we de vier deelnemende koppels in Gestrand op Honeymoon Island kennen. We zagen telkens hun huwelijk, hun aankomst op het eiland, hun strijd met het maken van vuur en hoe ze de eerste nacht samen doorbrachten.

Eva en Koen

Na die eerste nacht samen op hun onbewoond eiland is het tijd om verder te overleven én elkaar te leren kennen. En dat brengt uiteraard meteen wat verschillen naar boven. Zo leek alles tussen Koen en Eva in de eerste aflevering koek en ei. Maar als het op het rantsoeneren van voedsel aankomt, blijken ze een andere aanpak te hebben. Eva wil zich volledig laten gaan en pas als het eten op is denken aan later. Koen wil dan weer hun voorraad opsparen.

In een fragment van VTM 2 zien we hoe de twee een discussie hebben over het eten. Al snel gaat het echter om heel wat meer dan dat …

Sarah en Joeri

Bij Joeri en Sarah duikt hetzelfde probleem op, maar dan omgekeerd. Joeri is namelijk gewoon van zes maaltijden per dag te eten en dat lukt op het eiland uiteraard niet. Sarah moet er dan ook alles aan doen om hem, ondanks zijn honger, weg te houden van hun heel beperkte voorraad conservenblikken. Een spelletje ‘blad, steen, schaar‘ moet de discussie beslechten, maar heel eerlijk wordt dat blijkbaar niet gespeeld.

Gestrand op Honeymoon Island is iedere dinsdag om 21.30 uur te zien op VTM 2.

Meer
Lees meer...