‘Gestrand op Honeymoon Island’: VTM 2 stelt nieuw datingprogramma voor van makers van ‘Blind Getrouwd’

VTM 2 komt dit voorjaar met een nieuw, heel opvallend format in wereldprimeur. Het gaat om het programma Gestrand op Honeymoon Island dat bedacht is door de Deense bedenker van Married At First Sight of Blind Getrouwd.

Blind Getrouwd was eind vorig jaar in België al toe aan zijn zevende seizoen, maar eigenlijk is het programma nog ouder. Tien jaar geleden ging in Denemarken namelijk het allereerste seizoen ooit van start van Gift Ved Første Blik. Sindsdien is het programma al in meer dan 25 andere landen op televisie geweest, met de Australische versie als ongetwijfeld de meest beruchte.

Gestrand op Honeymoon Island

En nu heeft Snowman, het Deense productiehuis dat ook Blind Getrouwd oorspronkelijk bedacht een nieuw format gevonden. Het gaat om Gestrand op Honeymoon Island, een programma dat een soort combinatie is tussen Blind Getrouwd en Expeditie Robinson.

In Gestrand op Honeymoon Island gaan acht avontuurlijke singles met elkaar op speeddate van 30 seconden. Daarna worden ze door professionals gematcht. Wie dat is ontdekken ze zelf maar aan het altaar op het strand van een paradijselijk oord. Daar stappen de quasi complete onbekenden met elkaar in het huwelijksbootje. Na die ceremonie worden de pasgetrouwden samen ‘gedumpt’ op een onbewoond eiland.

Op dat eiland hebben ze enkel hun huwelijkskleren en elkaar. Ze zullen dus heel snel elkaar moeten leren kennen en elkaar moeten steunen om hun tijd op het eiland zo aangenaam mogelijk te maken.

Wereldprimeur

Gestrand op Honeymoon Island mag dan wel door een Deens productiehuis bedacht zijn, het is PIT, het interne productiehuis van VTM en makers van Blind Getrouwd, die het als eerste ooit zullen maken. Daardoor zal het programma dit voorjaar op VTM 2 in wereldprimeur gaan. In 2018 was er wel al een gelijkaardig programma te zien op de Amerikaanse televisie onder de naam Married at First Sight: Honeymoon Island. Toen ging het echter om 16 singles die samen op een onbewoond eiland werden gedropt en daar drie weken de tijd kregen om iemand te vinden om mee te trouwen.

Gestrand op Honeymoon Island is dit voorjaar te zien op VTM 2.

Meer
Lees meer...