Geweldig nieuws voor de fans: Dragon Ball Z krijgt nieuwe reeks én nieuwe film

Kamehameha! Goku, Gohan & co, de Super Saiyans met hun overdreven, blonde kapsels, komen terug! Dragon Ball, de populaire Japanse mangaserie uit de 90’s, krijgt na achttien jaar terug een nieuw seizoen op tv. Dragon Ball Super gaat het heten, en volgt verder op de gebeurtenissen van Dragon Ball GT, dat in ’97 afliep. Dat is niet alles: er is nu al een nieuwe Dragon Ball film, die binnenkort ook bij ons verschijnt.

Ze waren een gigantische hype in de jaren negentig, ook bij ons. Goku & z’n ijzersterke vrienden die het opnamen tegen slechteriken als Freeza. Ze namen het tegen elkaar op in epische, intergalactische gevechten in een strijd om de Dragon Balls. Zeven magische ballen die je, als je ze alle zeven in handen krijgt, de macht geven om een draak op te roepen die jouw wens vervult.

Freeza strikes again

De nieuwe reeks gaat verder na het verslaan van Majin Buu, één van de bad guys, en verschijnt in juli op Japanse televisie. Wanneer en of de reeks ook bij ons verschijnt is nog niet geweten.

Die hard fans kunnen zich intussen wel tevreden stellen met een nieuwe Dragon Ball-film. Die heet Dragon Ball Z: Resurrection ‘F’ en is zelfs al uit. Hij verscheen deze maand in Japan en werd ook al gescreend in LA. Deze zomer mogen we ook een gedubte versie in het Engels bij ons verwachten.

De ‘F’ in Resurrection ‘F’ staat voor Freeza. Misschien wel de bekendste slechterik uit de Dragon Ball Z-reeks, die voor de gelegenheid terug tot leven komt. De film zal in 2D én 3D verschijnen.

Je geheugen even opfrissen? Bekijk dit heerlijke stukje nostalgie hieronder.

Bron: Animenews Network
Meer
Lees meer...