Gilles De Coster blikt terug op ‘De Mol’ en deelt enkele geheimen

Het negende seizoen van De Mol zit erop. Tijdens de finale werd Lennart ontmaskerd als mol en Annelotte bekroond als winnares, maar uiteraard zijn er nog heel wat verhalen die we niet te zien kregen. Naar jaarlijkse traditie blikt Gilles De Coster daarom op het forum van wieisdemol nog eens terug op het afgelopen seizoen en deelt hij enkele geheimen.

Gilles De Coster begint zijn uitgebreide post met mooie woorden voor de ijzersterke mol Lennart. “Je kan je oprecht geen fijnere reisgezel indenken dan Lennart. Immer goedlachs en knuffelbaar, de hele tijd goedgezind en speels. De mol is eerst en vooral een topkerel, met wie je op reis wil. Met wie je pinten wil pakken en terrassen onveilig maken”, spaart Gilles zijn lof niet.

“Briljant gespeeld”

“Maar de mol heeft het ook gewoon briljant gespeeld. Ik kan er geen ander woord voor vinden. Van in het begin van de reis bespeelde hij de groep en maakte hij weldoordachte keuzes om een onschuldig, ietwat naïef imago te krijgen bij zijn medekandidaten. Grappige, onhandige en zogezegd goudeerlijke Lenny. Dat de groep hem àlles vergaf en hem geen seconde op de radar heeft gehad was zijn masterplan. En het is dus ook zijn verdienste dat het gelukt is”, gaat hij verder. Gilles De Coster herhaalt daarbij ook nog eens dat voor de finale geen enkele kandidaat ooit Lennart had genoemd als mol. “Veel meer nog dan een lage groepspot is dat zijn uitzonderlijke verdienste.”

De presentator van De Mol blikt ook nog een terug op wat hij zelf de masterpiece noemt van Lennart. “Hoezo zou de mol geen 10.000 euro uit de pot mogen halen?”, klinkt het. “Hij koos er zelf voor om als eerste naar de dagboekkamer te gaan om daar niét in de dossiers te kijken en dus de kandidaten de kans te geven hem buitenspel te zetten. Mocht iedereen zich net als hij aan de regels hebben gehouden, dan kon hij niks doen. En hij koos ervoor om te bieden, maar véél hoger dan hij aanvankelijk van plan was. Gewoonweg omdat hij het kon, omdat de rest toch ziende blind bleef. Lennart schreef 10.000 op, keek mij in de ogen en zei me: ‘ik voorspel je: ze gaan mij dit gunnen en ze gaan me er zelfs bij feliciteren, hoe hoog dit bedrag ook was’. En hij kreeg gelijk.”

Play4

Storm en verdwenen Isidoor

Gilles De Coster eindigt zijn post met enkele geheimen die de meeste kijkers nog niet wisten. Zo legt hij uit dat het familiebezoek aanvankelijk een volwaardige opdracht was hoog in de bergen. Daar stak een storm echter een stokje voor waardoor alles last minute moest aangepast worden. De ontvoering was dan ook vooral een afleiding.

Ook in aflevering 4 liep het bijna fout. Terwijl de vrouwen gezellig in de jacuzzi zaten, was Isidoor namelijk aan de aandacht van de mannen ontsnapt. Lennart, Sven en Philip moesten toen radeloos op zoek naar hun kleine reisgezel die uiteindelijk gewoon ergens in het hotel lag te slapen.

Ex-aequo in finale

Hoewel de finale van De Mol zondagavond op televisie al razend spannend was, was het in werkelijkheid een nog veel grotere thriller. “De finale is geëindigd op een ex-aequo. Hoewel Annelotte pas in laatste instantie heeft besloten alles in te zetten op Lennart, haalden zij en Sven dezelfde score op de 30 finalevragen. Tien extra vragen hebben daar de beslissing moeten brengen, wat de spanning tot het uiterste heeft gedreven”, legt Gilles uit.

Meer
Lees meer...