Gilles De Coster: “Onze mol luisterde niet en ging veel verder dan wij wilden, maar heeft het schitterend gedaan”

Als zes seizoenen lang is Gilles De Coster presentator van De Mol, maar toch was hij zichtbaar onder de indruk van de prestatie van de mol van het afgelopen seizoen. Lennart ging vaak veel verder dan afgesproken was met de crew, maar kwam toch met iedere sabotage weg en bleek zo tot in de finale buiten verdenking.

Lennart heeft het spel fantastisch gespeeld. De manier waarop hij van bij het begin met de groep is omgegaan om die voor zich te winnen, was heel slim”, steekt Gilles zijn lof niet onder stoelen of banken.

Play4

“Brutale mol”

“Hij was een heel brutale mol die niet naar ons luisterde en vaak veel verder ging dan wij hem vroegen. Het bieden van de 10.000 euro voor de vrijstelling bijvoorbeeld was zijn idee. We hadden op voorhand afgesproken dat hij niet in de dossiers ging kijken en mocht bieden op de vrijstelling als er dat iemand wel had gedaan. Maar het was hij die besliste om zo hoor te bieden. ‘Ze gaan mij dat toch vergeven’ zei hij daarop en hij bleek helemaal gelijk te hebben”, klinkt het.

“Ook op andere momenten deed hij dingen die voor ons niet hoefden. Tijdens die opdracht waarbij hij aan dat gebouw in Berlijn hing in de voorlaatste aflevering mocht hij voor ons de 1.500 euro binnenhalen. Maar Lennart luisterde niet en zei meteen ‘euh’ zodat ook die opdracht mislukte”, gaat Gilles verder.

Pikanter eten

“Hij weet dat zelf niet, maar tijdens de eetopdacht met de bomstoelen hebben we zelfs speciaal zijn eten extra pikant gemaakt omdat we wilden dat die finale met kandidaten ging gespeeld worden. Hadden we hem laten doen, ging hij zich ook daar bij de laatste twee hebben gekregen”, biecht Gilles op terwijl Lennart zichtbaar schrikt. “Ah, dat verklaart veel!”, lacht onze mol.

Of Gilles De Coster en de rest van de crew dan nooit schrik hebben gehad dat het zelfvertrouwen van hun mol fout zou uitpakken, wilden we dan ook weten. “We waren uiteraard op voorhand overtuigd van zijn capaciteiten, anders hadden we hem niet gekozen. Toch was het soms wel echt eens slikken. Maar ik denk dat Lennart mocht rondgelopen hebben met een pull met daarop ‘Ik ben de mol, zet alles in op mij’ … dan nog zou hij ermee zijn weggekomen”, besluit Gilles.

Play4

Zondag 16 mei om 19.55 uur op Play4 zie je in De Mol hoe Lennart te werk ging.

Meer
Lees meer...