Gilles De Coster over plottwist in ‘De Mol’: “Jaar lang geheim gehouden”

Het was dé plottwist van de eerste aflevering van het tiende seizoen van De Mol. Publiekslieveling Jens, die vorig jaar nog voor het vertrek als eerste het spel moest verlaten, is terug. Het was een plannetje waar de makers van De Mol al een jaar aan werkten.

Wie vorig jaar De Mol gezien heeft, herinnert zich waarschijnlijk nog wel het afscheid van Jens. Hij werd achtergelaten in Liedekerke na de eerste opdracht omdat Noah in de auto geraakte. Jens, die liever zou deelnemen aan De Mol dan de lotto zou winnen, mocht niet mee op reis. En dat viel hem duidelijk zwaar. Gelukkig krijgt hij nu een tweede kans.

“Een jaar geheim gehouden”

We zagen in de aflevering al hoe er Jens eigenlijk al een jaar lang een vrijstelling in handen had. Daardoor wisten we dus ook al dat het plan al vorig jaar bedacht was. Presentator Gilles De Coster legt het uit. “Het plan was altijd al om de eventuele achterblijver in Liedekerke in deze reeks terug te halen, al hebben we dat geheim natuurlijk wel een jaar lang moeten bewaren.”

Tijdens de reünie van De Mol vorig jaar kreeg Jens de klok en de reischeque als troostprijs. “De terugkeer van Jens is aan het eind van vorig seizoen begonnen, toen hij zijn geschenken kreeg. Die uiteindelijk véél méér bleken te zijn dan een reischeque en een koekoeksklok. Het was fijn om dat na al die tijd eindelijk concreet te maken in Lanzarote. En om Jens vorige week achteloos te zien zitten tussen de andere ex-kandidaten in Café De Mol.”

Bekijk hier nog eens de terugkeer van Jens:

De Mol is elke zondag om 19.50 uur te zien op Play4 en online via GoPlay.

Wil je graag op de hoogte blijven van alles over De MolWord dan lid van onze Facebookgroep!

Meer
Lees meer...