Glen Powell keert terug voor ‘Top Gun 3’, film krijgt ook officiële startdatum

Na het succes van Top Gun: Maverick is er ook een derde film op komst. Dat de plannen bijna vast stonden, is eerder al gemeld. Maar nu zou er ook al een startdatum voor de opnames zijn. Daarbij keert ook acteur Glen Powell terug als Jake “Hangman” Seresin.

In 2022 kregen we met Top Gun: Maverick eindelijk het vervolg op de klassieker Top Gun uit 1986. Die film was een gigantisch succes met een box office van bijna 1,5 miljard dollar (1,4 miljard euro) en groeide uit tot de meest succesvolle film van 2022. Genoeg redenen om er nog een vervolg aan te breien. Deze keer zullen fans minder lang moeten wachten, want de plannen zijn al concreet.

Top Gun: Maverick

In de nieuwe Top Gun-film zien we Pete “Maverick” Mitchell (Tom Cruise) terug. Hij wordt opgeroepen om een groep studenten te trainen tijdens hun opleiding als piloot. Daar leert hij Bradley “Rooster” Bradshaw (Miles Teller) kennen. Hij is de zoon van Petes overleden collega en vriend Nick, ook wel gekend als Goose.

Het einde van de film insinueerde al dat een vervolg mogelijk zou zijn. Kort na de release liet acteur Miles Teller alvast weten geïnteresseerd te zijn in een derde film, maar hij vertelde ook dat alles afhing van Tom Cruise. Die heeft de komende jaren namelijk een nogal volle agenda.

Derde film

Die agenda lijkt nu een gaatje gevonden te hebben, want er zou een startdatum voor de opnames vaststaan. Dat liet acteur Glen Powell weten in een interview. “Er is een datum”, vertelde hij kort. Dat wil ook meteen zeggen dat het personage Jake Seresin ook zal terugkeren. Hij was een van de medestudenten van Rooster en een van de leerlingen van Maverick. Wanneer de film zal verschijnen, is niet bekend.

Meer
Lees meer...