Derde film van ‘Top Gun’ met Tom Cruise in de maak

De kans is groot dat we in de nabije toekomst Top Gun 3 krijgen. De voorbereidingen op die film zouden al volop bezig zijn. Het is wel nog onduidelijk wanneer we Top Gun 3 echt mogen verwachten door de drukke agenda van hoofdrolspeler Tom Cruise.

In 2022 kregen we met Top Gun: Maverick eindelijk het vervolg op de klassieker Top Gun uit 1986. Die film was een gigantisch succes met een box office van bijna 1,5 miljard dollar (1,4 miljard euro) en groeide uit tot de meest succesvolle film van 2022.

Tom Cruise

Het was dan ook geen verrassing dat er niet veel later meteen sprake was van een sequel. En die lijkt er nu ook effectief te komen. Dat bevestigde producer Jerry Bruckheimer aan Screen Rant. Regisseur Joe Kosinski zou een concreet idee hebben voor een nieuwe film en ook Tom Cruise is volgens Bruckheimer fan van dat idee.

Ook de derde Top Gun-film zal dus Tom Cruise in de hoofdrol hebben. Even waren er geruchten dat Glen Powell, die Hangman speelde in Top Gun: Maverick, die hoofdrol zou overnemen, maar daar is dus niets van aan. “Het zal met Tom Cruise zijn”, bevestigt Jerry Bruckheimer.

De aanwezigheid van Tom Cruise brengt wel extra problemen met zich mee. De ondertussen al 61-jarige acteur heeft namelijk een zeer drukke agenda. Zo is hij momenteel nog bezig met de achtste Mission: Impossible-film en zou hij ook nog plannen hebben voor een film daarna. De producers van Top Gun hebben dus nog even de tijd om een goed scenario te maken.

Meer
Lees meer...