Groen licht voor ‘Top Gun 3’ met terugkeer van onder andere Tom Cruise en Miles Teller

Het is binnenkort alweer twee jaar geleden dat de langverwachte sequel van Top Gun in de zalen kwam. In Top Gun: Maverick zagen we de terugkeer van Pete Mitchell aka Maverick (Tom Cruise) en de intrede van de jonge garde. Die film werd zo’n groot succes dat er al meteen sprake was van een derde film. Die lijkt nu officieel bevestigd.

De release van Top Gun: Maverick in 2022 zorgde voor een immens succes in de bioscopen. Na de lange sluiting van de cinemas door de coronacrisis leek de sequel op de originele Top Gun dé reden voor mensen om terug te keren naar de bioscoop. Dat was ook te zien aan de bezoekcijfers, want Top Gun: Maverick was een van de meest succesvolle films uit dat jaar.

Genoeg redenen voor de makers om er nog een vervolg aan te breien. Al was daar heel lang geen zekerheid over, aangezien de tijd tussen de eerste twee films ook al 35 jaar betrof. Toch leken heel wat acteurs open te staan voor een vervolg. Dat zal er nu dus ook komen.

Top Gun: Maverick

Nostalgie werkt en dat is nog maar eens bewezen. Na het succes van Top Gun in de jaren ’80, besloot filmmaker Joseph Kosinski om het nog eens te proberen, maar dan in de 21ste eeuw. En dat leek allesbehalve een slechte zet, want Top Gun: Maverick deed het voortreffelijk aan de box-office en behaalde 1,48 miljard dollar (1,38 miljard euro).

In de nieuwe Top Gun-film zien we Pete “Maverick” Mitchell (Tom Cruise) terug. Hij wordt opgeroepen om een groep studenten te trainen tijdens hun opleiding als piloot. Daar leert hij Bradley “Rooster” Bradshaw (Miles Teller) kennen. Hij is de zoon van Petes overleden collega en vriend Nick, ook wel gekend als Goose. Maverick wordt dus terug met zijn verleden geconfronteerd en moet zijn angsten en trauma’s zien door te komen.

Terugkeer

Het einde van de film insinueerde al dat een vervolg mogelijk zou zijn. Kort na de release liet acteur Miles Teller alvast weten geïnteresseerd te zijn in een derde film, maar hij vertelde ook dat alles afhing van Tom Cruise. Die heeft de komende jaren namelijk een nogal volle agenda.

Maar toch lijkt er nu tijd gevonden te zijn om de derde Top Gun officieel te laten doorgaan. Dat meldt journalist Matt Belloni in een nieuwsbrief voor Puck. Daarin laat hij weten dat zowel acteur Tom Cruise als Miles Teller en Glen Powell zullen terugkeren. Wanneer de film zou uitkomen, is niet bekend. Al kunnen we er van uitgaan dat het niet voor 2026 zal zijn.

(Her)bekijk de trailer van Top Gun: Maverick hier:

Top Gun: Maverick is te bekijken op Netflix.

Meer
Lees meer...