Nederlandse groep Goldband in opspraak geraakt na snuiven van ‘coke’ op podium

Op sociale media is heel wat commotie ontstaan over een filmpje dat is opgedoken van de Nederlandse cultgroep Goldband. In die korte video zie je hoe zanger Milo Driessen tijdens een optreden een witachtig poeder uithaalt, op zijn hand legt en opsnuift. Of het echt om cocaïne gaat, of eerder een stunt is, is voorlopig niet geweten.

De Nederlandse groep Goldband werd opgericht in 2019 en brak een jaar later ook in ons land door. Door de coronacrisis duurde het echter tot nu voor de groep voor het eerst een festivalzomer in België kon meemaken. Afgelopen zomer stonden ze echter als eerste groep ooit op zowel Rock Werchter, Tomorrowland als Pukkelpop. Vooral de passage op Werchter was legendarisch, want daar sprong Boaz Kok namelijk tijdens het optreden van het podium. Bij die val, die hem niet tegenhield het concert verder af te werken, brak hij zijn hielbeen.

Lotto Arena

Momenteel doet de groep het iets kalmer aan. Ze zijn namelijk in volle voorbereiding voor twee concerten in de Belgische Lotto Arena op 10 en 11 maart en twee concerten een week later in de Nederlandse AFAS Live.

In tussentijd is Goldband echter in opspraak geraakt met een filmpje van een ouder optreden. Daarin is namelijk te zien hoe zanger Milo Driessen tijdens een concert een envelopje bovenhaalt met een wit poeder in. Tijdens het optreden giet hij snel wat van het poeder op zijn hand en snuift hij het op. Het is niet duidelijk om welk poeder het gaat. Het management van Goldband wil voorlopig niet reageren op het incident.

Bekijk hier het filmpje van Milo Driessen:

Meer
Lees meer...