Goldband wil voor Nederland naar het Eurovisiesongfestival

Het Eurovisiesongfestival van 2023 krijgt vorm. Nadat vorige week werd bekendgemaakt dat de volgende editie in het Verenigd Koninkrijk zal plaatsvinden, beginnen ook de eerste artiesten openlijk te solliciteren voor een deelname. Een van die artiesten is de groep Goldband uit het Nederlandse Den Haag. De band is ook bij ons bekend door hits als Alles Kapot, Noodgeval en Psycho.

Goldband is klaar om het Europese podium te veroveren. Althans, dat zien ze zelf wel zitten. De band raakte bekend door de hit Alles Kapot en is sindsdien niet meer uit de hitlijsten weg te denken. Deze zomer stonden ze ook onder andere al op Tomorrowland en Rock Werchter. De drie leden lieten in een recent interview met AD weten dat ze graag voor Nederland richting het Eurovisiesongfestival zouden trekken.

Goldband

Tot voor de coronaperiode had nog niemand van de band Goldband gehoord, maar nu is de groep een vaste waarde op festivals en in de hitlijsten. De band bestaat uit Boaz Kok, Karel Gerlach en Milo Driessen. Voor de grote doorbraak van Goldband werkten zij alle drie als stukadoors. De naam van de band komt dan ook van een soort gips dat ze gebruikten.

Zowel in België als Nederland schuimen de drie leden alle radiostations en podia af om er, soms letterlijk, het beste van zichzelf te geven. Tijdens hun optreden op Rock Werchter brak zanger Boaz Kok namelijk zijn hielbeen. Dat gebeurde bij het lied Noodgeval, toen de zanger van het podium wou springen.

Eurovisiesongfestival

Nu wil de Haagse band ook het grootste Europese podium betreden. In het interview met AD laten de drie leden weten dat ze openstaan voor uitnodigingen. “We zouden het mooi vinden om mee te doen”, klinkt het. “Puur omdat het een gekkenhuis is. Stel je voor: wij als drie oude stukadoors op het podium van het songfestival. We denken over alles na.”

Het Eurovisiesongfestival van volgend jaar zal plaatsvinden in het Verenigd Koninkrijk. Het land nam de organisatie over van winnaar Oekraïne. In welke stad het precies zal doorgaan, is nog niet bekend. Al zijn Glasgow en Manchester op dit moment de grootste kandidaten.

Meer
Lees meer...