Kalush Orchestra over Eurovisiesongfestival in Verenigd Koninkrijk: “Natuurlijk is het jammer”

De kogel is door de kerk. Gisteren werd bekendgemaakt dat de volgende editie van het Eurovisiesongfestival in het Verenigd Koninkrijk zal plaatsvinden. In eerste instantie zou Oekraïne het Songfestival organiseren omdat hun act, Kalush Orchestra, de vorige editie won. Maar door de aanhoudende oorlog is dat niet mogelijk. In een interview met RTL Boulevard laat Kalush Orchestra nu weten wat ze daarvan vinden.

Of het Schotland, Wales of Engeland wordt, dat is nog niet zeker. Maar wat wel zeker is, is het feit dat het Eurovisiesongfestival in 2023 zal plaatsvinden in het Verenigd Koninkrijk. Dat maakten BBC en de European Broadcasting Union (EBU), de organisator van het Eurovisiesongfestival, gisteren bekend. Door de oorlog in Oekraïne kan de editie dus niet doorgaan in Kiev of een andere stad, en dat vinden de leden van winnaar Kalush Orchestra ontzettend jammer. Toch bedanken ze het Verenigd Koninkrijk.

Dankbaar

“Natuurlijk vinden we het jammer dat Oekraïne het festival niet zal organiseren“, vertelt zanger Oleh Psiuk aan RTL. “Maar we zijn dankbaar dat het Verenigd Koninkrijk het uit onze naam wil doen.” Daarnaast hoopt ze zanger vooral dat de Oekraïense cultuur in leven zal gehouden worden.

“We hopen dat het Songfestival in 2023 een Oekraïens tintje heeft en onze prachtige en unieke cultuur zal vieren. We zullen alles op alles zetten om Oekraïne opnieuw te laten winnen zodat het in 2024 alsnog in ons vredige land gehouden kan worden”, klonk het ook nog.

Kanshebbers

In welke stad de editie van 2023 precies zal doorgaan, is nog niet geweten. Manchester (Engeland) en Glasgow (Schotland) zouden op dit moment de meeste interesse hebben, maar ook steden als Leeds, Liverpool, Newcastle, Birmingham, Londen en Brighton (Engeland), Aberdeen (Schotland), Cardiff (Wales) en Belfast (Noord-Ierland) zijn nog in de running.

Meer
Lees meer...