Kalush Orchestra en Sam Ryder, de top 2 van het Eurovisiesongfestival, komen binnenkort met een samenwerking

Kalush Orchestra, de Oekraïense winnaar van het afgelopen Eurovisiesongfestival, werkt aan een collab met Sam Ryder, de Brit die op datzelfde Songfestival tweede werd. Die samenwerking zou er zelfs al “redelijk snel” aankomen als we Kalush Orchestra-frontman Oleh Psiuk mogen geloven.

Anderhalve maand geleden won topfavoriet Kalush Orchestra voor Oekraïne het Eurovisiesongfestival met hun nummer Stefania. Kort na die zege keerden de leden van de groep terug naar hun thuisland omdat ze konden opgeroepen worden om te vechten in de oorlog tegen Rusland.

Glastonbury

Die oorlog liet Kalush Orchestra afgelopen weekend even achter zich. Toen stond de groep namelijk op het Britse muziekfestival Glastonbury. Daar gaven Oekraïeners hun eerste optreden ooit in het Verenigd Koninkrijk, het land dat op het Eurovisiesongfestival vlak achter hen strandde op de tweede plaats.

Voor die onverhoopte tweede plaats in Turijn zorgde TikTokfenomeen Sam Ryder. En blijkbaar kan die het goed vinden met de leden van Kalush Orchestra. Zo gaan er al enige tijd geruchten rond over een samenwerking. Aan Metro.co.uk bevestigde Oleh Psiuk nu dat zo’n collab er inderdaad zit aan te komen.

“Samen iets uitbrengen”

‘We hebben dia al met hem besproken. Het plan is om heel binnenkort samen iets uit te brengen, waarvan we hopen dat iedereen ernaar zal luisteren”, zei hij in een reactie zonder veel extra details. “Wat het precies wordt, is een geheim, maar zorg ervoor dat je de officiële Instagram van Kalush volgt. Daar zullen we updates geven als die er zijn.”

Meer
Lees meer...