Olivia Rodrigo en Lily Allen zingen ‘F*ck You’ naar Supreme Court tijdens Glastonbury-festival

De voorbije dagen hebben heel wat popsterren zich uitgelaten over de beslissing van de Amerikaanse Supreme Court om de abortuswet in de Verenigde Staten in te perken. Over de hele wereld waren er heel wat reacties te horen. Zo ook op Glastonbury, een van de grootste festivals ter wereld. En daar was het meest opvallende optreden misschien toch dat van zangeres Olivia Rodrigo.

Tijdens het Glastonbury-festival in het Verenigd Koninkrijk hebben verschillende artiesten gereageerd op de beslissing van de Supreme Court. Die draaiden vorige week de abortuswetgeving om, waardoor abortus in heel wat Amerikaanse staten verboden wordt.

Reactie op Supreme Court

Vrijdag 24 juni was een donkere dag voor de vrouwen in de Verenigde Staten. Op die dag besliste de Amerikaanse Supreme Court om de abortuswetgeving terug te draaien. Dat betekent dat alle 50 staten nu afzonderlijk kunnen beslissen of abortus in hun staat is toegestaan of niet. En als reactie op die beslissing hebben heel wat artiesten tijdens het weekend van zich laten horen op een podium.

Zo ook zangeres Olivia Rodrigo, die zaterdag op de main stage van Glastonbury stond. Doorheen het hele weekend hebben heel wat artiesten op dat festival gereageerd op de beslissing van de Supreme Court. Sommigen deden dat door het publiek te laten schelden, maar Olivia Rodrigo koos voor een muzikale aanpak.

Lily Allen

In het midden van haar optreden nam Rodrigo het woord en nodigde ze Lily Allen uit op het podium. De zangeres heeft al jaren geen muziek meer uitgebracht, maar is nog steeds bekend door haar hits van tien jaar geleden. Het publiek ging uit zijn dak, maar toen legde de jongste van de twee uit waarom ze Lily had uitgenodigd.

“Mijn hart is gebroken door wat er is gebeurd in Amerika gisteren”, vertelde ze. “Ik ben er kapot van en ik ben bang dat heel wat prachtige vrouwen door deze beslissing gaan sterven”, volgde nog. Daarna noemde ze iedereen die verantwoordelijk was voor die beslissing bij naam, waarbij Lily Allen haar middelvinger opstak en haar hit F*ck You begon te zingen. Het publiek ging helemaal los en de video’s van het optreden gingen meteen viraal.

Bekijk het optreden van Olivia Rodrigo en Lily Allen hier:

Meer
Lees meer...