Olivia Rodrigo grote winnaar op Billboard Music Awards 2022

Zondagavond werden de jaarlijkse Billboard Music Awards uitgereikt in Las Vegas. De show was ooklive te volgen via een livestream op TikTok. Olivia Rodrigo (19), Drake (35) en Ye (44) waren de grote winnaars van de avond.

Door Annelore Byl

De 29ste editie van de Billboard Music Awards werd gepresenteerd door Sean “Diddy” Combs, beter bekend als P. Diddy. Enkele van de grootste namen uit de muziekwereld waren aanwezig om de toppers van het jaar te vieren.

Grote winnaars

Slechts 16 maanden na haar debuutsingle Drivers License verscheen, was Olivia Rodrigo de topwinnares van de Billboard Music Award 2022. Het tienerfenomeen won zeven awards, onder meer voor Beste Nieuwe Artiest en Beste Vrouwelijke Artiest. Hiermee scoort ze een van de sterkste prestaties van een nieuwe artiest in de geschiedenis van de Billboard Music Awards.

Ook Drake viel in de prijzen, met vijf awards voor onder meer Beste Artiest, Beste Mannelijke Artiest en Beste Rapper. Ye (vroeger bekend als Kanye West) won zes awards, het meeste van alle mannelijke artiesten dit jaar. Hij scoorde vooral in de categorieën ‘christelijk’ en ‘gospel’. De Zuid-Koreaanse boysband BTS mocht ook met drie beeldjes naar huis. Ze wonnen voor de derde keer de top duo/groep award.

Bieber en The Weeknd mogen niet ontbreken

Terwijl The Weeknd vorig jaar de grote winnaar was van de Billboard Music Awards, ging hij dit jaar maar met één award naar huis. Met zijn totaal van twintig beeldjes komt hij wel nog op de vierde plaats op de all-time-winnaarslijst. Justin Bieber won vijf awards en werd de eerste artiest in de BBMA-geschiedenis die meer dan één keer de Top Hot 100 song won. Hij won dit jaar met Stay, zijn monsterhit met The Kid LAROI.

De award Top R&B Artiest ging dit naar Doja Cat. Hiermee is ze de vierde vrouwelijke artiest die in de afgelopen tien jaar in deze categorie won, na Rihanna, Beyoncé en Ella Mai. Lil Nas X en Jack Harlow wonnen de Top Rap Song award voor Industry Baby, twee jaar nadat Lil Nas X won in de categorie voor Old Town Road (Remix), featuring Billy Ray Cyrus. LNX is hiermee tweede tweevoudige winnaar in de categorie.

Opmerkelijke optredens

Onder andere Machine Gun Kelly, Ed Sheeran en Florence and the Machine kwamen optreden op de prestigieuze muziekawards. Ook Travis Scott maakte zijn eerste grote publieke optreden na het Astroworld Festival-drama.

MGK verwees tijdens zijn optreden naar Megan Fox als zijn “vrouw” en droeg een nummer op aan hun “ongeboren kind”. Het is onduidelijk of hij verwees naar een toekomstig kind of, mogelijk, een verloren zwangerschap van het stel. Zondag na de show tweette hij: “Het brak mijn hart om het einde van dat lied te zingen.”

Bekijk hier de volledige lijst met alle winnaars.

Meer
Lees meer...