Drake lost langverwacht album ‘Certified Lover Boy’

We hebben er lang op moeten wachten, maar Drake heeft eindelijk zijn nieuwe album ‘Certified Lover Boy’ op de wereld losgelaten. Het album bevat samenwerkingen met onder andere Jay-Z, Travis Scott en Ty Dolla $ign.

Meer dan drie jaar na zijn vorige album ‘Scorpion’ heeft Drake zijn volgende album ‘Certified Lover Boy‘ gedropt. De release stond eigenlijk al gepland voor eind 2020, waardoor we al in augustus 2020 de naam van het album te weten kwamen. Uiteindelijk werd de release verschillende keren uitgesteld, maar nu is het er dan echt.

‘Certified Lover Boy’

Drake liet voor het eerst weten dat hij aan een nieuw album werkte in april van 2019. Uiteindelijk verscheen in mei 2020 de mixtape ‘Dark Lane Demo Tapes’ met daarop verschillende nummers die al gelekt waren of al op Soundcloud te vinden waren, maar ook enkele nieuwe tracks. Maar nu is ‘Certified Lover Boy’ daar, het zesde studioalbum van de Canadese rapper.

Voor het album werkte Drake samen met een hele waslijst aan andere artiesten. Het gaat daarbij om Lil Baby, Lil Durk, Giveon, Jay-Z, Travis Scott, Future, Young Thug, Yebba, 21 Savage, Project Pat, Tems, Lil Wayne, Rick Ross en Kid Cudi. In het nummer Papi’s Home is een sample van Nicki Minaj te horen.

De cover van het album is op z’n minst bijzonder te noemen. Daarop zijn twaalf emoji’s te zien. Het gaat daarbij telkens om de zwangere emoji van iOS, met elke keer een andere huidskleur en een ander kleur T-shirt.

Ruzie met Kanye

Uiteindelijk kwam het album van Drake er dus minder dan een week na de release van ‘Donda’ van Kanye. Even leek het erop dat de twee rappers hun album op dezelfde dag zouden uitbrengen, waardoor hun jarenlange beef opnieuw een hoogtepunt bereikte. Daarbij deelde Kanye het adres van Drake zelfs op Instagram.

Bu Thiam, de manager van Kanye, sprak gisteren nog tegen TMZ. Daarbij liet hij weten dat Kanye bereid was om de strijdbijl met Drake te begraven. Maar hij had wel een belangrijke voorwaarde: dat er geen verwijzingen naar hem in het nieuwe album van Drake te vinden zouden zijn. Dat lijkt nu niet het geval te worden want het volledige nummer 7AM On Bridle Path is een directe aanval op Kanye. Zo rapt Drake onder andere: “They sing them shits like folk songs, Kumbaya, boom-ba-ye“, waarmee hij verwijst naar de religieuze richting die Kanye (Ye) is ingeslagen met zijn muziek. “Told you I’m aimin’ straight for the head, Now they ‘Amen’ and ‘Please’, I can give a fuck about who designing your sneakers and tees“, dat een verwijzing is naar hun concurrerende sneakercollecties. En tot slot verwijst hij zelfs naar hoe Kanye z’n adres lekte: “Get that address to your driver, make it your destination, ‘stead of just a post out of desperation“.

Beluister hier het volledige album ‘Certified Lover Boy’:

Meer
Lees meer...