Glastonbury 2021 afgelast: coronacrisis blijft de wereld beheersen

Het zat er al even aan te komen, en nu is het jammer genoeg ook officieel: Glastonbury 2021 gaat niet door. Het is al het tweede jaar op rij dat de coronacrisis aan de basis ligt van de afgelasting van één van de grootste festivals ter wereld.

De organisatie van Glastonbury heeft naar eigen zeggen “hemel en aarde verzet” om het festival komende zomer te kunnen laten doorgaan. Maar die moeite heeft jammer genoeg niet geloond. Glastonbury wordt ook in 2021 afgelast door de coronacrisis.

“Opnieuw een leeg jaar”

“Met spijt in het hart moeten we aankondigen dat Glastonbury Festival dit jaar niet zal doorgaan”, schrijven organisatoren Michael en Emily Eavis op Twitter. “Het wordt opnieuw een leeg jaar voor ons.” Opnieuw, want in 2020 was het festival ook al afgelast. Ook toen was de reden de coronacrisis.

“We hebben geprobeerd om hemel en aarde te verzetten. Maar toch is het duidelijk geworden dat het festival er dit jaar echt niet kan komen. Het spijt ons zo hard dat we jullie moeten teleurstellen”, staat nog in de verklaring te lezen.

Tickets overzetten

De organisatoren benadrukken dat iedereen die (in 2020) een ticket had gekocht, dat ook in 2022 zal kunnen gebruiken. “We zijn jullie zo dankbaar voor jullie geloof en vertrouwen in ons. Dat hebben jullie duidelijk gemaakt door op voorhand tickets te kopen. We geloven erin dat we iets extra speciaals zullen kunnen creëren in 2022!”

De kans dat Glastonbury zou kunnen doorgaan, was al afgelopen december miniem. “Op dit moment ben ik niet zeker of er wel iets is dat we kunnen doen om te verzekeren dat we 200.000 mensen kunnen verwelkomen om samen zes dagen door te brengen in velden in juni 2021″, vertelde Emily Eavis toen.

Of we in België een festivalzomer mogen verwachten, is momenteel nog niet bekend.

Meer
Lees meer...