Google lanceert nieuwe smartphone: Pixel 4

Het Amerikaanse techbedrijf Google stelde zijn nieuwe reeks smartphones voor: Pixel 4 en Pixel 4 XL. Speciaal aan de toestellen is dat je de smartphones kan bedienen door middel van handgebaren.

Google stelde een hoop nieuwigheden voor gisteren op een persevenement in New York City. De nadruk lag daarbij op de Pixel 4. Dat is de nieuwe smartphone van het Amerikaanse techbedrijf. De afgelopen maanden lekte al op verschillende manier het design uit van het nieuwe toestel. Maar nu werd de smartphone officieel bevestigd door Google.

Gebarenbesturing

Opvallend is de gebarenbesturing die Google toevoegde aan de nieuwe reeks smartphones. Daarmee kan je je toestel bedienen door middel van een handgebaar. Zo kan je naar het volgende nummer gaan of je wekker snoozen. Daarnaast heeft het toestel ook door wanneer je het gaat optillen waardoor het scherm alvast aangaat.

Dat komt door een bepaalde sensor die ingebouwd zit in de smartphone en beweging opmerkt. Google beloofde dat er in de toekomst nog meer commando’s gaan bijkomen wat betreft gebaren. Wij zijn benieuwd welke troeven het techbedrijf nog voor ons in petto heeft.

Focus op de camera

Naast de gebarenbesturing lag de nadruk ook op de camera. Die zit aan de achterkant verwerkt in een vierkante glazen behuizing. De smartphone beschikt over twee camera’s en een sensor die gecombineerd wordt met een telelens. De Pixel 4-toestellen beschikken niet over een ultragroothoeklens. Meerdere andere fabrikanten van high-end toestellen beschikken wel over die lens. Maar Google belooft wel dat fotokwaliteit verbeterd is door de toevoeging van nieuwe functies.

Google Pixel 4
Ewan Slass

Met de functie Dual Exposure Control kan je tijdens het bewerken van je foto’s de voor- en achtergrond afzonderlijk bewerken. Daarnaast belooft het techbedrijf dat de witbalans beter is én introduceert het Night Modus. Daardoor moet het mogelijk zijn om foto’s te nemen die geschikt zijn astrofotografie.

Verder kan je de nieuwe smartphone ontgrendelen met je gezicht. Belangrijk daarbij is dat Google expliciet vertelde dat die afbeeldingen offline zijn en niét worden doorgestuurd naar bedrijven. Op die manier is je gezicht veilig.

Prijs

De Pixel 4 en de Pixel 4 XL hebben een scherm dat respectievelijk 5,7 inch en 6,3 inch groot is. Beide toestellen over een vloeiendheid van 90Hz. Daardoor zijn je beelden altijd haarscherp en blijven ze nooit vasthangen.

Vanaf 24 oktober zijn de toestellen overal beschikbaar. Er zit alleen één grote maar aan dat verhaal. In België en Nederland zullen de toestellen namelijk niet verkocht worden. Wil je toch de nieuwe Pixel 4-smartphone? Dan moet je naar Duitsland. Daar kan je de Pixel 4 kopen voor 749 euro en het XL-model voor 899 euro.

Meer
Lees meer...