Google Maps wil routes toevoegen met straatverlichting voor veiligheid voetgangers

Google
epa

Het Amerikaanse techbedrijf Google test in de bèta-app van Maps een nieuwe functie uit. Daardoor kan je er als voetganger voor kiezen om door een verlichte straat naar huis te wandelen. Wanneer de functie voor het grote publiek beschikbaar zal zijn, dat is nog niet duidelijk.

Dat Google steeds meer inzet op voetgangers met de Maps-app is al langer duidelijk. Want het techbedrijf voegt steeds meer functies toe, zoals de tijdsschema’s van De Lijn en NMBS. Daarnaast lanceerde Google afgelopen zomer ook nog augmented reality-pijlen, die je in real time de weg wijzen. Op die manier weet je met de hulp van je camera dat je de juiste richting uit gaat.

Goed- of slechtverlicht

Nu voegde Google in de bèta-versie van Maps ook een functie toe om voetgangers beter te begeleiden als het donker is. Zo wil Google door middel van gekleurde straten in de app aangeven welke straten goed en welke niet goed verlicht zijn. Op die manier kan je als voetganger altijd op een zo veilig mogelijke manier naar huis wandelen.

We weten wel nog niet op welke manier Google Maps een straat goed of slecht verlicht zal bestempelen. Maar waarschijnlijk zal Google de medewerking van de gebruikers vragen. Zo zullen zij allicht moeten aangeven hoe de straatverlichting in een straat eruit ziet.

De nieuwe Maps-functie werd ontdekt door de gebruikers van het Amerikaanse xdadevelopers. Wanneer de versie uitgerold wordt voor de rest van de wereld, is nog niet duidelijk.

Gesponsorde artikelen