Google Maps voegt augmented reality pijlen toe die je de weg wijzen

Google Logo
Google

Iedereen kent het wel: je gaat op vakantie, maar hebt je route niet op voorhand bekeken. Geen paniek, want je kan gebruikmaken van Google Maps. De trouwe gids die je van punt A naar punt B loodst, zonder al te veel moeite. Maar die app heeft een paar nieuwe functies gekregen die we je graag uitleggen.

Bijna iedereen heeft wel eens gebruik gemaakt van Google Maps, de handige app van Google die zorgt dat je de juiste straten neemt om je bestemming te bereiken. Google heeft een aantal nieuwe functies toegevoegd aan de app. Zo kan je namelijk heel je citytrip bijhouden in de app.

Reservaties beheren
Google

Citytrip beheren

Vanaf nu kan je in de app niet alleen meer routes berekenen en volgen, maar je kan hele reizen beheren. In de app zie je namelijk je vluchtgegevens, zodat je rechtstreeks in de app ziet wanneer je moet vertrekken naar de luchthaven. Daarnaast kan je ook je hotelreservatie in de app zetten. Zodra je op de luchthaven aankomt, gidst Maps je vlot naar je hotel. Zelfs als je geen internet hebt, kan je toch nog je reservaties bekijken in de app.

Live View

In een grote stad rondlopen kan enorm leuk zijn. Op die manier kan je verschillende indrukken opdoen van de plaats waar je bent. Maar toch is het vaak vreselijk moeilijk om in de juiste richting te lopen. Daarom bedacht Google: Live View. Dat is een nieuwe functie die ingebouwd zit in de Google Maps app. Die functie zorgt ervoor dat je smartphone de camera opent en er pijlen op je scherm verschijnen.

AR Map
Google

Nu denk je waarschijnlijk: pijlen? Ja, dat klopt. Die pijlen zorgen ervoor dat je in de juiste richting loopt als je moet afslaan bij een straat. Op die manier kan je naar het leuke uitzicht kijken en toch in de juiste richting lopen. Een win-win-situatie lijkt ons.

De Google Pixel 4 kan een revolutie ontketenen.

Update

De functie was al even beschikbaar op de Pixel 4-smartphone die Google zelf ontwikkelde. Nu kan je ook op je iPhone of Android-toestel de blauwe pijlen testen. Ga naar de App Store of Play Store en zorg ervoor dat je de laatste versie hebt.

Open de app en geef je bestemming in. Dan klik je op het voetganger-icoontje (omdat de functie alleen maar te voet beschikbaar is). Daar klik je op ‘Start AR’. Dan volg je gewoon de instructies op het scherm. Laat zeker weten wat je van de nieuwe functie vindt!

Gesponsorde artikelen