Google maakt online shoppen makkelijker

Google homepage laptop

Wie graag online shopt, kan dat binnenkort nog sneller doen via Google. De zoekmachine lanceert momenteel een nieuwe versie waarbij je direct informatie ziet van online winkels als je zoekt naar kledingstukken. Zo kan je snel prijzen vergelijken, reviews lezen en dingen kopen.

Als je via Google zoekt naar een jas, schoenen, een kleedje of een nieuwe broek krijg je nu al verschillende online shops te zien waar ze verkopen wat je zoekt. Maar een nieuwe update van de zoekmachine op je smartphone zal je nu tussen de zoekresultaten ook gedetailleerde informatie tonen van die winkel en de kleding die ze verkopen.

Je krijgt ook de mogelijkheid om zoekresultaten te verfijnen. Zo kan je de stijl, kledingmaat en andere zaken aanduiden om betere resultaten te zien en hopelijk echt te vinden wat je zoekt.

Meer dan een miljoen online shops

Google shopping blogpost 1 +
Google

Bij de gevonden kledingstukken in Google Search staat telkens de winkel die het verkoopt en de prijs die het daar kost. Als er meerdere webshops hetzelfde kledingstuk verkopen, zal je zo ook snel de prijs kunnen vergelijken.

Bovendien krijg je vaak ook meteen reviews te zien van anderen zodat je nog beter kan beslissen wat je wel en niet koopt. Om deze nieuwe feature mogelijk te maken, heeft Google meer dan een miljoen online shops bekeken. De informatie wordt uiteraard ook constant geüpdatet. Dat zegt het bedrijf in een blogpost over deze nieuwste update.

België?

In België zullen we jammer genoeg wel nog even geduld moeten hebben. De nieuwste feature wordt de komende tijd uitgerold in de Verenigde Staten. Wanneer andere landen er toegang toe zullen krijgen, is nog niet geweten.

Gesponsorde artikelen