Google Translate krijgt handige update met meer vertaalopties

Google heeft een update voor Google Translate gelanceerd die je moet helpen om nog beter de correcte vertaling te krijgen. De belangrijkste nieuwigheid draait rond woorden die meerdere betekenissen hebben. Dankzij artificiële intelligente en het tonen van alle vertaalopties zal je in zo’n geval sneller de correcte vertaling te zien krijgen.

In het nieuws: Google heeft een grote update gelanceerd voor Google Translate. Daarbij wordt onder andere het design aangepast. De belangrijkste nieuwigheid is echter dat je met behulp van AI meer vertaalopties te zien zal krijgen bij woorden die meerdere betekenissen hebben. De bedoeling is uiteraard om zo foute vertalingen te proberen vermijden.

Waarover gaat het precies?

  • Veel woorden hebben in een bepaalde taal meerdere betekenissen. Omdat die betekenissen in een andere taal vaak juist wel allemaal andere woorden zijn, zorgt dat bij Google Translate dikwijls voor foute en soms ook onbedoeld grappige vertalingen.
  • Om dat probleem op te lossen zal Google Translate nu meer “contextuele vertaalopties” tonen met duidelijke voorbeelden in de vertaalde taal.
  • De nieuwe functie zal de komende weken in een beperkt aantal talen uitgerold worden. Het gaat hierbij om Engels, Frans, Duits, Japans en Spaans. Later volgen nog meer talen.

Wat is er nog nieuw?

  • Enige tijd terug kreeg Google Translate op Android al een volledig nieuwe look. Dat design komt binnen enkele weken ook naar iOS.
    • De meest opvallende nieuwigheid hierbij is dat je een groter vak krijgt om in te typen. Daarnaast worden functies zoals voice input en camera lens makkelijker terug te vinden.
  • 33 extra talen zijn nu ook beschikbaar om gedownload te worden zodat je ze offline kan gebruiken.
  • Met Google Lens wordt de mogelijkheden om tekst op afbeeldingen integraal te vertalen ook uitgebreid en verbeterd. Het doel van deze update is om die vertaalde tekst zo natuurlijk mogelijk te tonen op de originele afbeelding.
Meer
Lees meer...