Gordon Ramsay als de boze chef in ‘The Little Mermaid’? Veel fans dromen er nu al van

The Little Mermaid is de volgende Disneyfilm die in een live-actionjasje gegoten wordt. De hoofdrol in die film zal gespeeld worden door Halle Bailey, voor de andere rollen liggen er nog heel wat namen op tafel. Maar één ding is zeker: er is maar één man die de rol van de boze chef perfect zou spelen en dat is niemand minder dan Gordon Ramsay.

Wie aan een boze chef denkt, denkt natuurlijk meteen aan Gordon Ramsay. De Britse tv-chef die bekend werd door programma’s als Hell’s Kitchen en Kitchen Nightmares, maar vooral onsterfelijk werd door zijn temperament. En dat temperament kennen we ook uit een Disneyfilm.

The Little Mermaid

Voor de live-action remake van The Little Mermaid is er nog maar één naam officieel bevestigd. Dat is die van Halle Bailey. Zij zal in de huid (en vinnen) kruipen van de roodharige zeemeermin Ariël. Dat het hierbij gaat over een zwarte actrice, werd niet door iedereen op applaus ontvangen.

Maar ook voor de andere rollen doen er speciale namen de ronde. Zo zou Ursula gespeeld worden door Melissa McCarthy. Zij is vooral bekend voor haar rol als Sookie in Gilmore Girls. Voor de rol van Flounder (Botje) zou de jonge acteur Jacob Tremblay in gesprek zijn. Tot slot zou de meeuw Scuttle (Jutter) gespeeld worden door Awkwafina (bekend van onder andere Crazy Rich Asians en Ocean’s Eight). Dit is opvallend aangezien de meeuw in de originele animatiefilm een mannetje was.

Gordon Ramsay

De makers zijn dus duidelijk niet vies van een opvallende casting. En daarom zijn mensen al aan het dromen van een heel specifieke casting. In The Little Mermaid zit er namelijk een boze chef, chef Louis, en hoe geweldig zou het zijn als die rol gespeeld zou worden door dé boze chef bij uitstek: Gordon Ramsay? Het begon als een idee van Twittergebruiker @gothjackieburk, maar het idee begon al snel z’n eigen leven te leiden. De originele tweet werd ondertussen al meer dan 200.000 keer geliked en bijna 50.000 keer geretweet.

De tweet moet dus zeker al voorbij mensen van Disney gepasseerd zijn. En geef toe: niemand is meer geschikt voor de rol van de boze chef Louis dan Gordon Ramsay himself. Dus wij beginnen stiekem al te dromen van Gordon Ramsay die met een heel dun snorretje Les Poissons zingt.

Meer
Lees meer...