‘Grand Theft Auto 6’ zal voor het eerst vrouwelijk hoofdpersonage hebben

Voor het eerst in de geschiedenis van het spel, zal Grand Theft Auto 6 een vrouwelijk hoofdpersonage hebben. Dat meldt Bloomberg. Het personage zal, volgens het rapport, in een soort Bonnie & Clyde-relatie zijn met een ander personage. Wanneer het spel precies uitkomt, is nog niet geweten.

De nieuwste Grand Theft Auto zal er volledig anders uitzien. Volgens Bloomberg zou het bedrijf Rockstar Games meer aandacht willen geven aan het tegengaan van discriminatie. Om die reden zouden ze in Grand Theft Auto 6 nu een vrouwelijk hoofdpersonage hebben geïntegreerd. Wanneer de game precies uitkomt, is nog niet zeker. Al mikt Rockstar Games op een release in 2024.

Grand Theft Auto 6

Voor het eerst in de geschiedenis van het spel, zullen een man en een vrouw de hoofdrol spelen in een Grand Theft Auto-spel. Het duo zou gebaseerd zijn op Bonnie & Clyde en zal dus ook in het spel bekend staan om hun roekeloze bankovervallen en moorden, zoals in elk Grand Theft Auto-spel al het geval is. Het vrouwelijk personage zal van Latijns-Amerikaanse afkomst zijn.

De komst van dat personage is een primeur, want in de eerdere versies was de hoofdrol steeds voor een of meerdere mannen. Dat kwam, volgens een eerder rapport van Bloomberg, door toxische werkomstandigheden in het verleden. Binnen Rockstar Games zou er een zeer mannelijke sfeer hebben gehangen, waarbij discriminatie en seksisme dagelijkse kost was. Dat was ook de reden waarom verschillende werknemers van het bedrijf in 2018 gingen protesteren.

Na een aantal veranderingen binnen het bedrijf zou het spel zich nu beter ontwikkelen en is er dus plaats voor een vrouwelijk hoofdpersonage. Een exacte releasedatum is er niet, maar het spel zou volgens Rockstar Games in de loop van 2024 uitkomen.

Meer
Lees meer...