‘Grand Theft Auto V’ 110 miljoen keer verkocht: het zes jaar oude spel blijft populair

‘Grand Theft Auto V’ bestaat al zes jaar. Je zou denken dat de hype tegen dan al overgewaaid zou zijn maar dat blijkt niet het geval te zijn. De interactieve actiegame van Rockstar Games heeft in totaal 110 miljoen exemplaren wereldwijd verkocht. Dat is meer dan het cijfer van 100 miljoen dat eerst werd aangekondigd voor dit jaar. De game die in 2013 werd gelanceerd, verkocht boven alle verwachtingen 10 miljoen extra exemplaren dit jaar.

Moeten we binnenkort in plaats van onze tijd ook ons geld investeren in games? Beursgoeroes raden het in elk geval aan. Take-Two Interactive, het moederbedrijf van het interactieve spel, doet het goed op de beurs en is een van de populairste game-aandelen wereldwijd. Grand Theft Auto V verkocht dit jaar boven de verwachtingen 10 miljoen extra exemplaren wereldwijd. Dat meldt producent Rockstar Games in een rapport.

(Ghost Recon Breakpoint komt naar Epic Games Store en Uplay, maar niet naar Steam.)

Populaire game

De laatste versie van Grand Theft Auto V is de op één na bestverkopende game aller tijden, na Minecraft, dat een verkoopcijfer van 155 miljoen exemplaren op zijn teller heeft staan. Maar als het aan dit tempo blijft groeien, is het mogelijk dat Grand Theft Auto V Minecraft van de troon zal stoten. Zeker als Grand Theft Auto V ook beschikbaar zal zijn voor PlayStation 5 en de volgende Xbox of zelfs de Nintendo Switch. Nu is Grand Theft Auto 5 beschikbaar voor PS4, Xbox One en op PC.

(Onderzoekers vinden ‘Pokémon-regio’ in hersenen bij volwassenen die als kind de games speelden.)

Hoewel het toch een ongelooflijk resultaat behaalt, is het niet zo onverwacht volgens de Take-Two CEO Strauss Zelnick. Volgens hem heeft het allemaal te maken met de hoge kwaliteit van de game. Wel wijt hij het succes deels ook aan GTA Online dat hoger dan verwacht presteerde. Hij vertelde aan de website Gamespot: “GTA V en GTA Online presteerden beter dan verwacht. Bij GTA Online is het mogelijk om met meerdere spelers tegelijk of tegen elkaar te spelen en dat levert geld op door de verschillende microtransacties.”

(Hoe Assassin’s Creed Unity kan helpen bij de heropbouw van de Notre-Dame.)

Voor wie onder een steen heeft geleefd, hier is de trailer van de game:

Role playing

Een andere reden voor het ongelooflijke succes van de laatste tijd is te danken aan een nieuwe heropleving van een set servers van NoPixel. Met die servers kan je GTA spelen op een speciale manier. In plaats van het stelen van auto’s, het random in elkaar slaan van mensen op straat en het bezoeken van prostituee’s, moet je je bij het spelen met deze server juist netjes aan de regels houden. Deze role playing-servers zijn ontzettend populair op het moment. Het streamen van deze versie is fel in populariteit gestegen en zo dus verantwoordelijk voor het recente ogenschijnlijke succes van Grand Theft Auto V.

(Mobiele versie van Apex Legends in de maak: EA valt Fortnite frontaal aan.)

GTA 6

Met deze populariteit blijft natuurlijk de grote vraag: wanneer komt GTA 6 uit? Gamers maar ook beleggers kijken hier fel naar uit. Waarschijnlijk willen de producenten nog even van hun succes blijven genieten want de volgende versie van het spel is nog niet voor morgen. Volgens de economische website Lynx, zou de game ten vroegste in 2022 uitkomen.

Dit zijn de 10 beste games van 2018.

Meer
Lees meer...