‘Grease’-actrice Olivia Newton-John (73) overleden

Olivia Newton-John, die vooral bekend is voor haar rol als Sandy in Grease, is overleden. De actrice vocht al enkele jaren tegen borstkanker, maar heeft die strijd nu verloren. Ze werd 73 jaar oud.

De legendarische actrice en zangeres Olivia Newton-John is overleden aan de gevolgen van borstkanker. Ze is vooral bekend door haar rol als Sandy in de musicalfilm Grease, die in 1978 verscheen. John Easterling, de echtgenoot van Newton-John, maakte het nieuws van haar overlijden bekend met een statement op Instagram.

Olivia Newton-John

In het statement schreef Easterling dat zijn echtgenote vredig overleden is in haar ranch, omringd door vrienden en familie. “Olivia is een symbool geweest voor succes en hoop tijdens de afgelopen 30 jaar waarin ze haar strijd tegen borstkanker deelde”, schreef hij.

Vervolgens verwees hij naar de Olivia Newton-John Foundation Fund, een organisatie die Newton John oprichtte en die onderzoek doet naar de effecten van medicinale cannabis bij kankerpatiënten.

Lees het volledige statement van Easterling hier:

Borstkanker

In 1992 werd borstkanker vastgesteld bij Olivia Newton-John. Enkele jaren later werd ze genezen verklaard, maar in 2013 stak de ziekte opnieuw de kop op. Toch wist ze opnieuw te genezen. In 2017 werden opnieuw uitzaaiingen vastgesteld. Die werden haar nu fataal.

Newton-John was altijd heel open over haar diagnose en zette zich ook in voor andere kankerpatiënten. Zo richtte ze zelfs haar eigen centrum op voor kankerpatiënten in Melbourne. De actrice was ook een voorstander van het gebruik van medicinale cannabis dat ze ook zelf gebruikte om de pijn van haar ziekte te verzachten.

Meer
Lees meer...